Küresel piyasalardaki kurtlar ve kuzular

Serbest piyasa ekonomisi denilen şey, uluslar arası dev şirketlerin yerel küçük şirketleri rahat yemek için kullandıkları yemden ve aynı meydana kuzularla kurtları salmaktan başka bir şey değildir.Küreselleşen...

Serbest piyasa ekonomisi denilen şey, uluslar arası dev şirketlerin yerel küçük şirketleri rahat yemek için kullandıkları yemden ve aynı meydana kuzularla kurtları salmaktan başka bir şey değildir.

Küreselleşen ekonomide yer almanın ve adil bir rekabet ortamı sağlamanın yolu sermayesi düşük yerli şirketleri desteklemekten ve onları devlerin yok edici rekabet anlayışından korumaktan geçer.

Küreselleşen ekonominin son yüzyıllık tarihine bakılırsa, ülkelerden bile büyük hale gelen dev sermayeli şirketlerin başarı hikayelerinin arkasında muazzam bir koruma zırhı olduğu bütün çıplaklığıyla sırıtır.

**

ABD Başkanı Trump’un alüminyum ve çelik ihracatına ek vergi getirmesi küresel ticaret savaşının başlangıcı değildir.

Trump’un öncekilerden tek farkı bunu açıktan yapmasıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 348 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar