Halil İbrahim bereketini sofradan masaya çıkaramadık

Yer sofrasından masaya, tek tabaktan her yemek için ayrı tabak kaşık bıçak ve çatala geçerken şükretmeyi de unuttuk; daha doğrusu bereketle beraber onu da yer sofrasında...

Yer sofrasından masaya, tek tabaktan her yemek için ayrı tabak kaşık bıçak ve çatala geçerken şükretmeyi de unuttuk; daha doğrusu bereketle beraber onu da yer sofrasında bıraktık.

Şükürsüzlük, sofrada yemek beğenmek, tabağı bitirmeden bırakmak şehirli ve medeni gözükmenin ritüelleri, davranış biçimleri haline geldi.

Nimete saygı olarak görülen “Bereketi oradadır” diye tabağı bir ekmek parçası ile sıyırana ya köylü ya da doymamış olarak bakıyoruz.

**

Türkiye’de bir yılda çöpe atılan ekmek sayısı ne kadar biliyor musunuz?

1.7 milyar adet. Günlüğe vurduğunda 4.9 milyon ekmek ediyor. Maddi kayıp 1.7 milyar lira, ya manevi kayıp! Onun hesabı yok, ilgilenen de yok, hesabı üstlenen de!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Neden kenevir 17 Mart 2024 | 286 Okunma Norveçli doktor: İsrail kronik bir yalancı 13 Mart 2024 | 112 Okunma Siyah mı sarı mı kırmızı mı 10 Mart 2024 | 65 Okunma İş dünyasının sessizliği 06 Mart 2024 | 133 Okunma Hesap yine yarım kalmasın 03 Mart 2024 | 81 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar