Akıllı makinelerin yerimize geçmesine ne kadar süre var

Her ne kadar dijtal dönüşümü başlatan sanayi olsa da, bu dönüşümün doğurduğu iletişim araçlarını kullanma becerisi açısından tüketicinin teknolojinin önüne geçmesini...

Her ne kadar dijtal dönüşümü başlatan sanayi olsa da, bu dönüşümün doğurduğu iletişim araçlarını kullanma becerisi açısından tüketicinin teknolojinin önüne geçmesini sanayinin başarısı olarak mı yoksa tüketiciye dönüş-türül-en insanın başarısı olarak mı görmek lazım bilmiyorum.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD), ENOSAD ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) iş birliğiyle Yıldız Teknopark’ta gerçekleştirilen “Sanayi 4-0 Önde” başlıklı panelde Sanayi 4.0’ın ne anlama geldiği konuşuldu.

Sanayi 4.0’nın tanımı şöyle yapıldı: Bilişim ve iletişim teknolojilerini de kullanarak üretimde tamamen insandan bağımsız akıllı üretim şekli.

Sanayi 4.0 birinci, ikinci ve üçüncü sanayi devrimlerinde olduğu gibi bir tetiklemeyle başlayan uzunca bir süreci içeriyor.

Bu sürecin başrolünde kim var?

İnsan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 398 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar