Hızlı ve doğru kararlar

4 kör adamla fil hikayesini bilirsiniz: Her bir kör adamdan birine filin kuyruğunu, birine kulağını, birine hortumunu birine de bacağını tutturduktan sonra, “haydi bakalım bize fili tarif et.” Derler.Her bir kör adam, filin hangi...

4 kör adamla fil hikayesini bilirsiniz: Her bir kör adamdan birine filin kuyruğunu, birine kulağını, birine hortumunu birine de bacağını tutturduktan sonra, “haydi bakalım bize fili tarif et.” Derler.

Her bir kör adam, filin hangi organını tutuyorsa, filin de ondan ibaret olduğunu düşündüğü için fili tuttuğu organa göre tarif edecektir ve bunun doğru olduğunu savunacaktır.

Hikayeyi şöyle geliştirelim:

Bu kör adamların sayılarını filin bütün organlarını ayrı ayrı tutacak kadar artıralım ve her birini farklı organları tutacak şekilde sürekli değiştirip tekrar fili tarif etmelerini istediğimizde her biri daha önceki tariflerine tuttukları organı ekleyeceklerdir.

Bu değiştirmeyi adam sayısınca yaptığımızda fil tarifinde her bir kör adamın sonunda tek tarife ulaştığını göreceğiz.

Yani doğru tarife her bir kör adamın tariflerinin ortak noktaya gelmesiyle ulaşacağız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yenildiler 17 Nisan 2024 | 398 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 71 Okunma Erken karar verme hastalığı 07 Nisan 2024 | 672 Okunma Yeni belediye başkanlarının toprakla imtihanı 03 Nisan 2024 | 105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar