18 milyon borçla camiye sığınan genç

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yaşar Süngü'nün bugünkü (02.02.2022)'' 18 milyon borçla camiye sığınan genç'' başlıklı yazısı.

Sokak çocuklarının peşinde olanların, onlardan menfaat elde etme amacı güdenlerin organ mafyası, dilenci mafyası, kumar ve gayrı meşru eğlence mafyası olduğunu biliyorduk ama bu insanların üzerinden şirket kurup dolandırıcılık yapanların bu kadar çoğaldığından haberimiz yoktu.

Dolandırıcılar şimdi de sokak çocuklarına musallat olmuş. Onları cüzi bir miktar para ile kandırıp, TC kimlikleri üzerinden şirket açıp, piyasalardan mal, bankalardan kredi çekip kayboluyorlar.

**

Medyanın yeni yeni hizmetlerini tanımaya başladığı İstanbul Eyüp Balat’taki Hz Kaab Camii'nin imamı Emin Kır Hoca aradı geçenlerde.

Kar, kış, soğuklar araya girince epeydir görüşememiştik.

En son cami bahçesinde açtığı rehabilitasyon merkezini sordum, anlatmaya başladı.

Her akşam bir etkinlik varmış.

Bazı akşamlar gönüllü katılımcılar tarafından musiki gecesi düzenleniyor bazı akşamlar gönüllü akademisyen uzmanlar tarafından tarih sohbetleri yapılıyormuş. Bazı akşamlar da gönüllü psikologlar gençlerle yüz yüze görüşüp sorunlarına çözüm arıyorlarmış.

**

İsteyen herkesin katılabildiği bu rehabilitasyon merkezinde şimdi de gönüllü avukatlar sokakta yaşayan insanlara haklarını anlatıyorlarmış.

“İnsanca yaşama hakları zaten gasp edilmiş veya akli melekesini kaybetmiş insanlara haklarını anlatsan ne olur” deyince “Öyle deme Yaşar abi” dedi Emin Hoca.

Sokakta yaşayanların tek tehlikesi can güvenliği ya da açlık veya barınma değil.

Yasadışı yollarla para kazanma amaçlı kullanılan ve kullanılmaya çalışılan bir sürü insan yaşıyor İstanbul’un köprü altlarında, parklarında, terk edilmiş binalarında, cadde ve sokaklarında.

İstanbul’da sokaklarda yaşayanların yüzde 90’ının kimliği çalınmış, en yüzde 60’ının kimliğiyle suç işlenmiş ve bunlarda polisin GBT sorgulamasında ortaya çıkmış.

Kimlikleriyle her türlü

suçun işlendiğini öğrenen bu gençler de umutsuzluktan kendilerini bırakıyorlar ve her türlü suçu işlemeye müsait ve meyilli oluyorlar.

Önceki yıllarda Hz Kaab Camisi'ne sığınan gençlerden birinin başına böyle bir şey gelmiş.

İş ortaklığı ve şirket kurma vaadiyle kandırılan iki genç, İstanbul’dan Balıkesir Gönen’e götürülüp üzerine şirket açılıp kredi çekmek için imza yetkisi alınmış.

Gençlerden biri erken farkına varıp polisi uyarınca adamlar kaçmışlar

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Direniş meşrudur, tükür kardeşim 24 Nisan 2024 | 11 Okunma Rüzgâr tersine dönerse 21 Nisan 2024 | 511 Okunma Yenildiler 17 Nisan 2024 | 402 Okunma Bakış aşısı 14 Nisan 2024 | 30 Okunma “Hayvanlar açken insanlar tok iken tehlikelidir” 10 Nisan 2024 | 72 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar