Yeni Merkez Bankası

Yeni dönemde, Merkez Bankası Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yönetilecek. Zaten o kadar çok kanun hükmünde kararname çıkarıldı ki, Meclis’in bu değişiklikleri kanunla düzeltebilmesi imkânsız hale...

Yeni dönemde, Merkez Bankası Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) yönetilecek. Zaten o kadar çok kanun hükmünde kararname çıkarıldı ki, Meclis’in bu değişiklikleri kanunla düzeltebilmesi imkânsız hale geliyor.

Yeni Meclis geceli gündüzlü çalışsa bile, Kanun Hükmünde Kararnamelerin yapılış süratine yetişemeyeceği için, Meclis’in “kanun yapma gücü” pratikte ortadan kalmış oluyor. 9 Temmuz 2018 günlü üçüncü mükerrer Resmi Gazete’de yayınlanan KHK ile, Merkez Bankası Kanunu da, KHK’larla bir anda değiştirilen yasalardan biri oldu.

4 önemli değişiklik

Değiştirilen yasada, “Merkez Bankası’nın Hükümet’le ilişkisi, Başbakan aracılığı ile sağlanır” ibaresi yerine; “Banka’nın Hükümet’le ilişkisi, Cumhurbaşkanı veya görevlendireceği bir Bakan aracılığıyla sağlanır” cümlesi geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Patent hakları çok önemli 16 Eylül 2020 | 60 Okunma DYP GENEL BAŞKANI CİNDORUK 08 Eylül 2020 | 2.621 Okunma HÜSAMETTİN CİNDORUK 07 Eylül 2020 | 245 Okunma İmparatorlukların sonu 01 Eylül 2020 | 476 Okunma ACI İLAÇ 31 Ağustos 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar