N’oldu bize?

Güngör Uras, ‘Sanayile-şecektik Büyüyecektik N’oldu Bize?’ isimli kitabında Ak Parti iktidarının gelmesine de yol açan gelişmeleri şöyle anlatıyor:“Kemal Derviş uzun süren pazarlıklar sonucu...

Güngör Uras, ‘Sanayile-şecektik Büyüyecektik N’oldu Bize?’ isimli kitabında Ak Parti iktidarının gelmesine de yol açan gelişmeleri şöyle anlatıyor:

“Kemal Derviş uzun süren pazarlıklar sonucu Bülent Ecevit’le görüşüp görevi kabul ettikten sonra IMF ve Dünya Bankası’yla temas etmek üzere ABD’ye uçtu. ABD’den Türkiye’ye mesaj gönderdi. IMF’den destek alınabilmesi için on beş gün içinde on beş yasanın çıkarılması gerektiğini belirtti. Bu mesaj önce tepki çekti. Fakat sonunda çaresizlikten koalisyon hükümeti yasaların on beş günde çıkarılacağı konusunda söz verdi.

Derviş on beş ay süresince bu ülkede IMF’nin dediklerini uygulattı. Herhangi bir engel çıktığında siyasi şantaj veya özel ziyaretlerindeki “tehdit ve uyarılarla” düğümü çözdü. IMF ne isterse oldu:

1. IMF talimatı doğrultusunda 21 bankanın defteri dürüldü. Bunların çoğu on yılda, yirmi yılda kurulup palazlanamayacak kadar önemli bankalardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Patent hakları çok önemli 16 Eylül 2020 | 60 Okunma DYP GENEL BAŞKANI CİNDORUK 08 Eylül 2020 | 2.621 Okunma HÜSAMETTİN CİNDORUK 07 Eylül 2020 | 245 Okunma İmparatorlukların sonu 01 Eylül 2020 | 476 Okunma ACI İLAÇ 31 Ağustos 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar