Kuzey Kore durdurulur mu?

Bizden epeyce uzak bir sorun gibi görülse de, Kuzey Kore’nin atom ve hidrojen bombası denemeleri bizi de ilgilendiriyor. Çünkü, Kuzey Kore füzelerinin menzili İstanbul’a ve Balkanlar’a kadar ulaşıyor.ABD medyasının...

Bizden epeyce uzak bir sorun gibi görülse de, Kuzey Kore’nin atom ve hidrojen bombası denemeleri bizi de ilgilendiriyor. Çünkü, Kuzey Kore füzelerinin menzili İstanbul’a ve Balkanlar’a kadar ulaşıyor.
ABD medyasının bugünlerdeki tek konusu, Kuzey Kore sorunu. Bu konuda, ABD Hükümeti, savaş dahil tüm alternatifleri incelediğini söylese de, henüz kesin bir plan belli değil.

Kuzey Kore’nin füzeleri Pasifik Okyanusu’ndaki ABD’ye bağlı adaları ve ABD’nin Batı kıyılarını vurabilecek güçte. Üç gün önceki Kuzey Kore füze denemesinde, Japon halkı sığınaklara taşındı.

ABD Hükümeti şimdiye kadar dört tedbir aldı. Japonya ve Güney Kore’ye istedikleri kadar silah satabileceğini açıkladı. Milliyetçi Çin’i dışlama pahasına, Kıta Çin’i ile iyi ilişkilere girmeye çalıştı. Kuzey Kore yakınlarına uçak gemileri gönderdi. Güney Kore ile ortak askeri tatbikat yaptı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Patent hakları çok önemli 16 Eylül 2020 | 60 Okunma DYP GENEL BAŞKANI CİNDORUK 08 Eylül 2020 | 2.621 Okunma HÜSAMETTİN CİNDORUK 07 Eylül 2020 | 245 Okunma İmparatorlukların sonu 01 Eylül 2020 | 476 Okunma ACI İLAÇ 31 Ağustos 2020 | 168 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar