Sebze ve meyve meselesi

Yerel seçim heyecanı her geçen gün artsa da, sebze ve meyve fiyatlarındaki artık hala ülke gündeminin ilk sıralarında yer alıyor.Bu da çok doğal bence; sivri biberin 10 lirayı aştığı...

Yerel seçim heyecanı her geçen gün artsa da, sebze ve meyve fiyatlarındaki artık hala ülke gündeminin ilk sıralarında yer alıyor.

Bu da çok doğal bence; sivri biberin 10 lirayı aştığı, patlıcanın 12 liraya dayandığı, domatesin 8-10 lira gibi zirveye tırmandığı böyle bir süreç yaşanmış mıydı Türkiye’de?

Sanki sebze ve meyve ihracatında rekor oranda artmış, Rusya bütün domatesleri almış, Avrupa ülkeleri Türkiye’de yetişen tüm sebzelere hücum etmiş; ya da sel ve fırtına Türkiye’deki tüm seraları yerli bir etmiş gibi fiyatlar uçtukça uçuyor!..

Tarla fiyatına bakıyorsunuz 2 lira, market ve pazara bakıyorsunuz 6-8 lira!

Kat kat fiyat farkı neden kaynaklanıyor, derseniz aslında yanıtı çok zor değil; aracılar ve fırsatçılar!..

Hani ekonomide bir daralma var ya, hani döviz fiyatları yükseldi diye kimileri fırsat kolluyor ve aşırı kar hırsıyla zam üstüne zam yapıyorlar ya, anlaşılan sebze ve meyve sektöründeki aracılar da fırsat bu fırsattır, diyerek coşturmuşlar fiyatı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 392 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 341 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 215 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar