Savaş ekonomiyi nasıl etkiler?

Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı; 9 aylık bebeklerin, daha ilkokul çağındaki çocukların, sivillerin ve vatanlarını güven altına almak uğruna askerlerin şehit...

Barış Pınarı Harekatı’nın başladığı; 9 aylık bebeklerin, daha ilkokul çağındaki çocukların, sivillerin ve vatanlarını güven altına almak uğruna askerlerin şehit düştüğü bir ortamda, “Savaş ekonomiyi nasıl etkiler?” diye başlık atmak hoş bir duygu olmasa gerek. Ama biliyorum ki felaket tellalları fırsat bu fırsattır, diye atıp tutmaya devam edecek ve yeni bir ekonomik krizin kapıda olduğundan dem vuracaklar.

Tabii ABD Başkanı Trump’ın, Türkiye’yi tehdit eden sözlerini gerekçe olarak göstermekten de geri durmayacaklar.

Bu yüzden kritik dönemlerde, en son söylenecek sözü, baştan söylemekte fayda var...

Unutmamak gerekir ki, ister yerli, ister yabancı olsun sermaye için güvenlik ilk sırada gelir. Tabii buna ekonomik ve siyasi istikrarı da eklemekte fayda var.

Eğer sermaye, bir ülkeyi güvende görmüyorsa, o ülkede ekonomik ve politik istikrar yoksa, o ülke yatırım yapmaz.

Ne derseniz deyin, dilediğiniz kadar yabancı sermaye için bürokrasiyi azaltın, büyük teşvikler verin, hiçbir faydası olmaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 391 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 338 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 214 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 357 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar