Öp Türkiye’nin elini...

4 Kasım 2019 tarihli yazımın başlığı “Arkası gelecek...” idi. Yazımda uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye'nin kredi notunu “BB-“ye, görünümünü ise...

4 Kasım 2019 tarihli yazımın başlığı “Arkası gelecek...” idi. Yazımda uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Türkiye'nin kredi notunu “BB-“ye, görünümünü ise “negatif”ten “durağan”a revize ettiğini belirtmiş ve şu soruları sormuştum:

“Geçtiğimiz yıl Türkiye üzerine oynanan oyunda, S&P, Moody’s’in yanı sıra Fitch de önemli bir rol üstlenmemiş miydi?”

“Bu üç uluslararası derecelendirme kuruluşu, iflasın eşiğine gelen Yunanistan ve İtalya’ya bol keseden not verirken, Türkiye’nin notunu sürekli düşürmemişler miydi?”

Yazımda Türkiye ekonomisinde bu yıl başlanan toparlanmanın önümüzdeki yıldan itibaren daha da hızlanacağını belirtmiş ve Türkiye’yi iflasın eşiğine getirmeye çalışanların bir kez daha hüsrana uğrayacaklarını yazmıştım.

Son cümlem ise şöyleydi: “Siz görün o zaman S&P, Moody’s ve Fitch’in Türkiye güzellemelerini!..”

Vallahi yukarıda da belirttiğim gibi o yazıyı yazalı çok olmadı. Aradan sadece 12 gün geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 392 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 340 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 215 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar