Hani dolar 10 TL’yi aşacaktı?

Spekülatörler her seçim öncesi hayata geçirdikleri senaryoyu bu seçimde de tekrarlayınca, dolar üzerine üç yazı yazmak zorunda kaldım.Spekülatörlerin kimliği zaman zaman farklılık gösterse de, senaryo...

Spekülatörler her seçim öncesi hayata geçirdikleri senaryoyu bu seçimde de tekrarlayınca, dolar üzerine üç yazı yazmak zorunda kaldım.

Spekülatörlerin kimliği zaman zaman farklılık gösterse de, senaryo hiç değişmiyor: “Bu seçim sonrası dolar 8-10 TL’yi aşacak!”

Ellerinde ne bir veri, ne de doğru dürüst bir gerekçe olmasa da ısrarla aynı cümleyi tekrarlamaktan bıkmıyorlar: “Dolar seçim sonrası fırlayaecak.”

5 Mart 2019’dan bu yana yazdığım üç ayrı yazıda bu senaryonun mümkün olmadığını, ancak Cumhur İttifakının oy oranının yüzde 30’ların altına düşmesi halinde bir kıpırdama olabileceğini belirtmiştim.

Seçim bitti, sonuçlar açıklandı. Cumhur İttifakının oy oranı, bir önceki seçime kıyasla düşmek yerine daha da arttı.

İstanbul sonuçları henüz belli olmasa da Millet İttifakının Ankara, Adana, Antalya, Mersin gibi büyük şehirlerde ipi göğüslemesi gerçekten büyük sürpriz oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 391 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 338 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 214 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 357 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar