Çok ayıp!

“Ekonomi krizde”, “Esnaf dükkanını siftahsız kapatıyor”, “İşsizlik rekor düzeyde” türünden cümlelere televizyonlardaki tartışma programlarında o kadar sık rastlıyorum ki...

“Ekonomi krizde”, “Esnaf dükkanını siftahsız kapatıyor”, “İşsizlik rekor düzeyde” türünden cümlelere televizyonlardaki tartışma programlarında o kadar sık rastlıyorum ki, şaşırıp kalıyorum vallahi!

Bunları söyleyenler sıradan insanlar olsa hadi gülüp geçeyim, ama anlı şanlı profesörler bu lafları edince, cevap vermek farz oluyor.

Çünkü ekonomiyle pek fazla ilgisi olmayanlar, “yahu koca profesör söylüyorsa mutlaka doğrudur”, gibi bir kanıya kapılabilirler.

Oysa söylentilerle gerçekler çok farklı; gelin rakamlarla açıklayalım:

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişimi ekonomiyi olumsuz etkileyince, hükümet olası bir krizin önüne geçmek adına bir dizi önlem aldı. Hem esnafa, hem KOBİ’lere yönelik desteklere ağırlık verdi.

Önce esnafa yönelik finansal destekler gündeme geldi; ardından da KOBİ’ler mercek altına alındı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 391 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 338 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 214 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 357 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar