Çıkar mıyız, batar mıyız?

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşı, ülke boyutunu aşıp, şirket bazına dek inerken, Türkiye fillerin tepiştiği bu meydanda ayakta kalma mücadelesi veriyor.Ne de olsa, bir musibet bin nasihatten yeğdir misali, ABD...

ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşı, ülke boyutunu aşıp, şirket bazına dek inerken, Türkiye fillerin tepiştiği bu meydanda ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Ne de olsa, bir musibet bin nasihatten yeğdir misali, ABD Başkanı Trump’ın başlattığı bu çılgın ticaret savaşından çok şey öğrendik.

Açıkçası tam da Nietzsche’nin, “Öldürmeyen darbeler vücudu güçlendirir” dediği noktadayız...

Geçtiğimiz yıl, Türkiye ekonomisinin en dip yatığı noktaydı. Eğer ekonomi yönetiminin aldığı kararlarlar sonucu bu yıl toparlanabilirsek, önümüzdeki yıldan itibaren yeni bir atılım süreci başlayabilir.

Ancak ekonominin profesyonellerinin beklentisi pek de bu yönde değil.

Biliyorsunuz Merkez Bankası’nın reel sektör, finans sektörü ve profesyonellerden oluşan 65 kişilik grupla yaptığı bir beklenti anketi var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 392 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 340 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 215 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar