Bakalım ne olacak?

Temmuz’da yaşanan flaş gelişmelerden biri de Merkez Bankası Başkanı (MB) Murat Çetinkaya’nın, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınmasıydı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu...

Temmuz’da yaşanan flaş gelişmelerden biri de Merkez Bankası Başkanı (MB) Murat Çetinkaya’nın, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınmasıydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tasarrufunun en önemli nedeni bana göre, faiz konusunda yaşanan anlaşmazlıktı.

Konuyu takip edenler bilir; Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süredir yüksek enflasyon mu yüksek faize neden olur, yoksa yüksek faiz mi enflasyonu körükler, tartışmasında sürekli olarak faizlere vurgu yaptı. Enflasyonu kontrol etmek için faizlerin düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Ancak MB, ne Çetinkaya öncesi, ne de Çetinkaya sonrası faiz konusunda Erdoğan’ın beklentileri konusunda tek bir adım dahi atmadı.

Zaten bu da Çetinkaya’nın görevden alınmasının en temel nedeni oldu.

Şimdi herkes büyük bir merakla, 25 Temmuz’da gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında MB’nin yeni başkanı Murat Uysal’ın nasıl bir politika izleyeceğini merak ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 392 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 340 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 215 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar