Doğru karardan dönmek!

Küresel bir dünyada yaşıyoruz; ekonomilerin birbirine bağlı olduğu, üstelik de algının gerçeğin önüne geçtiği bir dünya bu. İşte böyle bir dünyada ABD gibi süper bir gücün...

Küresel bir dünyada yaşıyoruz; ekonomilerin birbirine bağlı olduğu, üstelik de algının gerçeğin önüne geçtiği bir dünya bu.

İşte böyle bir dünyada ABD gibi süper bir gücün çıkarlarıyla çelişen kararlar aldığınızda başınıza gelmeyen kalmaz!

Araştırır, soruşturur ve seni en yumuşak yerinden vurmaya çalışırlar...

Öyle de oldu...

ABD Başkan Trump ve yardımcısı Mike Pence, Rahip Brunson’ın tutuklanmasının ardından adeta Türkiye’yi tehdit etti!

Ardından uluslararası derecelendirme kuruluşları devreye girdi ve birbiri ardı sıra Türkiye’nin kredi notunu düşürmeye başladılar.

Amaç, Türkiye’ye en yumuşak karnı olan ekonomisinden vurmaktı...

Bu hamle kısmen başarılı oldu ve seçim öncesi 5 TL’de gezinen Dolar hızla yükselerek bir ara 7 TL’ye kadar fırladı.

ABD’nin hedef göstererek saldırılarına karşı hükümet de boş durmadı:

Orta vadeli program açıklandı, ardından da Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi'nin çalışmaları için dünyanın önde gelen danışmanlık firması McKinsey ile anlaşmaya varıldı.

Ancak bu tutum başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere kimi çevrelerle eleştirilince, Cumhurbaşkanı Erdoğan, anlaşmanın iptal edileceğini açıkladı!

Oysa McKinsey, Lübnan’dan Azerbaycan ve Suudi Arabistan'a dek birçok hükümete danışmanlık hizmeti veren dünyanın en büyük yönetim danışmanlığı firmalarından biri...

Ayrıca da McKinsey, 1980’li ve 1990'li yılların ortaları ile 2000'li yılların başında Türkiye’ye danışmanlık hizmeti sunmuş bir şirket...

Zaten McKinsey’le yapılan anlaşmanın asıl amacı pozitif algı oluşturmak ve iç tasarruf oranı yetersiz olan Türkiye’ye daha fazla yabancı sermaye çekebilmek.

Hal böyle iken, CHP’nin haksız eleştirileri nedeniyle bu isabetli karardan dönmek hiç de doğru olmadı!...

Siz ne kadar doğru ve isabetli karar alsanız da aleyhinize oluşturulan negatif algı nedeniyle hedefinize ulaşamayabilir, ya da çok daha geç ulaşırsınız.

Muhalefetin eleştirileri yüzünden doğru karardan dönmek hiç de hoş olmadı!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 392 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 340 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 215 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar