Acil ekonomi...

Yeni geçtiğimiz başkanlık sistemi sayesinde, bürokrasi azalacak, daha hızlı karar alıp uygulayabileceğiz, ama görünen o ki işimiz çok da kolay değil.Anlaşılan kimi dış çevrelerin...

Yeni geçtiğimiz başkanlık sistemi sayesinde, bürokrasi azalacak, daha hızlı karar alıp uygulayabileceğiz, ama görünen o ki işimiz çok da kolay değil.

Anlaşılan kimi dış çevrelerin Türkiye’ye yönelik ekonomik operasyonları önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Seçim öncesi 4.5 TL. civarında gezinen Dolar, seçim sonrası düşer derken, aksine 4.8 TL’yi aştı.

Dolar baskısı süre dursun, dün bir bugün iki derken, Fitch Ratings de yapacağını yaptı ve Türkiye'nin uzun dönem yabancı para cinsinden kredi notunu “BB+”dan “BB” seviyesine indirdi, not görünümünü de “negatif” olarak açıkladı.

Neymiş efendim, enflasyondaki sıçrama ve cari açıktaki artış, ekonomik riskleri güçlendirirken, seçim sonrası ilk politik aksiyonlar da belirsizliği arttırıyormuş!..

Başta söyleyeyim, ağzımızla kuş tutsak dahi bu tür operasyonlar bir süre daha devam edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 390 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 337 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 214 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 357 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar