TİM Başkanı Gülle’ye açık mektup (1)

1 Temmuz’da yapılan ve üç adayın yarıştığı seçimde ipi göğüsleyerek, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni başkanı oldunuz.Tebrik ediyor, yeni görevinizde...


1 Temmuz’da yapılan ve üç adayın yarıştığı seçimde ipi göğüsleyerek, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yeni başkanı oldunuz.
Tebrik ediyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum...
20 yıldır değişik kademelerinde yönetici olarak görev yaptığınız TİM’de şimdi kaptan köşkündesiniz.
İhracat gemisinin dümeni, artık sizin ve yönetiminizin elinde...
Heyecanı, yaratıcı çalışmaları ve çalışkanlığı ile tanınan bir ihracatçı olduğunuzu biliyorum.
Zira, TİM Başkanlığına adaylığınızı açıkladığınız basın toplantısına da katılmış ve büyük bir heyecanla anlattığınız yeni projelerinizi dinlemiştim.
Eğer, 2011 yılından 2016 yılına dek TİM’de çalışmış bir gazeteci olmasaydım, böyle bir mektubu yazma ihtiyacı da duymazdım.
Bu mektup şekli olarak size tuhaf gelebilir; bir kurumun değişik kademelerinde 20 yıl boyunca yönetici olarak görev yapmış birine, o kurumdan bahsedilmesini absurd bir davranış olarak da niteleyebilirsiniz, ama kaptan köşkünde oturanlar çoğu zaman alt katlarda neler döndüğünün pek farkında olmazlar...
Beş yıl boyunca gazete ekini hazırlamak da dahil TİM’de çeşitli görevlerde bulundum.
Uzun süre TİM’in Danışmanlar Kurulu’nda görev aldım; ta ki, “gerekçesiz” olarak iş akdim feshedilene dek.
Zaten bir gerekçe de bulunamazdı; çünkü sözleşmem YK tarafından yenilenmesine rağmen, ilgili yazı 45 gün boyunca muhasebeye iletilmemişti.
Maaşımı alamıyordum, bu durumu ilgili birimlere ve genel sekretere defalarca iletmeme rağmen, bir sonuç alamamıştım. Keyfiyetin hakim olduğu bir anlayış vardı.
Yakınmalarım üzerine genel sekreter, ilgili birime yazının hemen hazırlanıp imza için kendisine getirilmesi talima...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 392 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 340 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 215 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar