Enflasyona önlem!

Eylül ayına ilişkin ihracat ve enflasyon verilerini ele aldığım yazıda, enflasyona vurgu yaparak, yüksek enflasyonun faizi tetiklemekle kalmadığını, gelir adaletsizliğine de yol açtığını...

Eylül ayına ilişkin ihracat ve enflasyon verilerini ele aldığım yazıda, enflasyona vurgu yaparak, yüksek enflasyonun faizi tetiklemekle kalmadığını, gelir adaletsizliğine de yol açtığını belirtmiştim.

Yazıda ayrıca hükümet ve Merkez Bankası’nın (MB) enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirler aldığını hatırlatarak, bu konuya değineceğimi yazmıştım.

Nitekim hükümet, MB ile koordineli bir şekilde yürüttüğü çalışmalarda başta sebze, meyve, et ve kuru gıdaya el attı.

Kolay değil yaş sebze ve meyvenin enflasyon sepetinde yüzde 21.77 gibi muazzam bir ağırlığı var.

Üstelik Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’e göre, bazı ürünlerde tarladan satış tezgahına dek uzanan arz zincirde fire oranı yüzde 40-50’lere ulaşıyor.

Bu nedenle ilk tedbir yaş sebze ve meyve için alındı. Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre, sebze ve meyve tarladan sofraya ulaşana dek soğuk zincir içerisinde yol alacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 392 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 340 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 215 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar