2019’da ekonomi ne olur?

Ekonomide zor bir yılı geride bıraktığımızı söyleyebiliriz.Ne de olsa uyguladığı dış politika nedeniyle Türkiye’nin ekonomik olarak sıkıştırıldığı farklı bir yılı...

Ekonomide zor bir yılı geride bıraktığımızı söyleyebiliriz.

Ne de olsa uyguladığı dış politika nedeniyle Türkiye’nin ekonomik olarak sıkıştırıldığı farklı bir yılı geride bıraktık.

Bu öyle bir sıkıştırmaydı ki, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları birbiri ardı sıra Türkiye’nin notunu düşürürken, dövize yönelik spekülasyonların da ardı arkası kesilmedi.

Dış operasyonların etkili olmasının nedenlerinden biri de, başta ana muhalefet partisi CHP olmak üzere Türkiye içindeki kimi çevrelerin sürekli ekonomik kriz tellallığı yapmalarıydı.

Felaket tellalları işi öyle bir noktaya taşıdılar ki, dolar dış operasyonlarla bir ara 7 TL’ye ulaşınca bu kez de, “Bu daha bir şey değil, önümüzdeki günlerde dolar 10 TL’yi de geçecek,” diyecek kadar işi azıttılar.

Neyse ki o günler geride kaldı; papaz gitti, dolar düştü...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Görünen köy kılavuz istemez 04 Şubat 2020 | 131 Okunma Türkiye’nin Afrika çıkarması (1) 27 Ocak 2020 | 392 Okunma Doları bekleyen kumrular gibi... 20 Ocak 2020 | 340 Okunma İnsanın gerçeklikten kopması... 13 Ocak 2020 | 215 Okunma Türkiye’nin otomobili (2) 06 Ocak 2020 | 359 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar