TÜRSAB’ın 100 milyon turist hedefi iyi de... Niyet Nasreddin Hoca hikâyesine dönüşmesin

TEKNE ile dünya turunda bulunan Avrupa’nın duayen turizmcisi Kadir Uğur köşemize bir mesaj yolladı. Diyor ki:“Konulan hedeflere ulaşabilmek için ortamın düzgün, hedefe ulaştıracak araç ve gereçlerin...

TEKNE ile dünya turunda bulunan Avrupa’nın duayen turizmcisi Kadir Uğur köşemize bir mesaj yolladı. Diyor ki:

“Konulan hedeflere ulaşabilmek için ortamın düzgün, hedefe ulaştıracak araç ve gereçlerin hazır olması gerekir. Eğer hükümet üzerine düşeni yapmaz ise, ağzınızla kuş tutsanız hedeflere ulaşamazsınız ve de konulan hedefler afaki kalır.

Hep yazarım, turizmin gübresi reklamdır diye... Yapacağınız reklam ülkenin imajını ve turizmdeki geleceğini etkiler. Eğer vereceğiniz reklam kızgın saça dökülen bir damla su gibi olacak ise o çabayı ve harcamayı hiç yapmayın daha iyi.

Bu yatırım planları belirlenmeden konulan hedefler hep rüya olarak kalır, yani ciddiyetten uzak söylemlerdir. Söylendiği zaman yankı yapar ama bir getirisi olmaz. Yani kendimizi kandırırız. Bugün Kültür ve Turizm Bakanlığımızın belli bir reklam stratejisi yoktur. Doğru yanlış, kesinlikle iyi niyetli bir takım çalışmalar yapılıyor ama iş getirecek projelerden yoksun. Yani öyle yapılıyor. Yazıyoruz, ediyoruz, bir yanıt bile alamıyoruz.

TÜRSAB‘ın yeni yönetiminin ilk yapması gereken iş bence bir çalıştay yapıp stratejiyi belirlemesi ve Bakanlığımızın önüne bir proje koymasıdır. Şunu şöyle yapar isek şu sayıya ulaşırız denmesi gerekir. Yoksa 100 milyon gibi altyapısı oluşmamış bir sayıyı telaffuz etmek, Nasreddin Hoca’nın göle yoğurt mayası çalmasına benzer.”

ATATÜRK, ALPULLU’DA ANI DEFTERİNE NE YAZDI:

GÜRBÜZ ÇOCUKLARA HASRET KALIRIZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altın yumurtlayan ‘tavuklar’ kesiliyor 17 Mayıs 2024 | 330 Okunma SP’ye kadın lider adayı 16 Mayıs 2024 | 843 Okunma Sanayileşme ve şehirleşmede kirlilik... Trakya’ya ‘Hıfzıssıhha’ gerek 15 Mayıs 2024 | 68 Okunma İnşaat-demir işçiliği altın değerinde oldu 14 Mayıs 2024 | 172 Okunma Emekli temmuza odaklandı 10 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar