Türkler üzerinden siyaset

AY başında Bulgaristan'da HÖH'den koparılanların kurduğu Lütfi Mestan'ın liderliğindeki Dost Partisi'nin kuruluş kongresini izleyen Av. Özcan Pehlivanoğlu bu kez hafta sonu yapılan Türklerin ağırlıklı...


AY başında Bulgaristan'da HÖH'den koparılanların kurduğu Lütfi Mestan'ın liderliğindeki Dost Partisi'nin kuruluş kongresini izleyen Av. Özcan Pehlivanoğlu bu kez hafta sonu yapılan Türklerin ağırlıklı olduğu HÖH Genel Kurulu'nu izledi ve şu notları yazdı:
“Nerede bir Türk topluluğu yaşıyorsa orada boş siyasi çekişmelerin yaşanmasını kanıksamak artık olağan bir şey oldu. Bulgaristan Türkleri, Osmanlı–Türk devletinden ayrılmalarından bu yana büyük sıkıntılar çekiyor.

93 Harbi ve Balkan Savaşları’nda maruz kalınan katliamlar ve ardından gelen baskılar, isim değiştirmeler, asimilasyon ve göçler çektikleri acıların başlıcaları...

Kısaca diyebiliriz ki; 2016 yılı itibari ile bir AB ülkesi olan Bulgaristan’da Türklere yönelik insan hakları ihlalleri, demokrasi ayıpları ve hukuk karşısındaki eşitsizlik bütün hızıyla sürüyor.

Buna karşılık, Bulgaristan Türkleri bazı siyasi güçler tarafından devamlı bir suni çekişme içinde tutuluyor. Yani HÖH’çülerin deyimi ile bu bir ‘laboratuvar’ çalışması sonucu oluyor.

Siyasi çekişmenin nedeni, Bulgaristan Türklerini içeriden ve dışarıdan, buna Türkiye de dahil bölme çalışmalarıdır. Bölünsünler ki, daha da zayıflayıp, yok olsunlar!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 562 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar