Turizm politikaları değişecek

Kötü gidişi nasıl toparlayacağız?... Önce Turizm ve Tanıtma Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Çırağan Oteli’nde gazetelere kültür ve sanatta neler yapacaklarını anlattı (pazar günü de...

Kötü gidişi nasıl toparlayacağız?... Önce Turizm ve Tanıtma Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş Çırağan Oteli’nde gazetelere kültür ve sanatta neler yapacaklarını anlattı (pazar günü de Marmaris’te bir paneldeydik). Bakan “Biz buna stratejik 3. hamle dönemine geçiş diyoruz” dedi.

Turizmde bocalama nedenlerini hiç ‘siyasete’ bağlamadı. Ama yaşanan sıkıntıları iyice kavradığı anlaşılıyor. “Önümüzdeki günlerde de Hindistan’dan gelecek tur operatörlerinden oluşan yaklaşık 600 kişinin katılacağı Dalaman’da bir toplantı var. Oraya da bakanlık olarak katılacağız. Uzakdoğu Asya ile ilgili kapıları açmaya gayret edeceğiz” dedi. Bakan Kurtulmuş ikinci hedeflerinin de ürün çeşitlendirmesi olduğuna dikkat çekerek “Sadece deniz, kum, güneş turizminin ötesinde, sağlık, spor, inanç, doğa, kış turizmimiz gibi çeşitli alanlardaki ürünlerimizi çeşitlendireceğiz” diye vurguladı. Konuşmasında ‘makul’ değerlendirmeler ve açılımlar yaptı. ANAP’lı Mustafa Taşar’dan sonra 1-3 Kasım tarihlerinde 3. Turizm Şûrası’nı toplayacaklarını, bu kez ulusal bir turizm politikası oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Bütün turizm bileşenlerinin fikir ve düşünceleri de göz önüne alınarak şûrada işlenmesi yararlı olacak 13 komisyon başlığı belirlenmiş. Komisyonda toplam 333 üye, 28 raportörün 1400 saatlik çalışması ile 75 sayfa öneri metni ve 185 tebliğ başvurusu yapılmış. (Bakan Kurtulmuş, 2017’de turist sayısının 30 milyon, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise turizm gelirinin 24-25 milyar dolar dolayında gerçekleşeceği tahmininde bulundu.)

Bakan soruları iyi niyetle yanıtladı; turizmle ilgili rakamların kendilerine ‘iyi geldiği...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altın yumurtlayan ‘tavuklar’ kesiliyor 17 Mayıs 2024 | 331 Okunma SP’ye kadın lider adayı 16 Mayıs 2024 | 844 Okunma Sanayileşme ve şehirleşmede kirlilik... Trakya’ya ‘Hıfzıssıhha’ gerek 15 Mayıs 2024 | 68 Okunma İnşaat-demir işçiliği altın değerinde oldu 14 Mayıs 2024 | 174 Okunma Emekli temmuza odaklandı 10 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar