Sevigen: ‘En diri grup biziz!’

Geçen hafta ‘CHP, yeni parti, Antalya’ içerikli yazılarımız üzerine CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen, uzun bir açıklama gönderdi. Bunun ‘Yeter! Söz Milletin’ köşemizde ‘Söz Sevigen’in’ başlığıyla verilmesini istedi.

Geçen hafta ‘CHP, yeni parti, Antalya’ içerikli yazılarımız üzerine CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen, uzun bir açıklama gönderdi. Bunun ‘Yeter! Söz Milletin’ köşemizde ‘Söz Sevigen’in’ başlığıyla verilmesini istedi. Sevigen, “Düşüncelerimizi söylemek için bir araya gelebilir miyiz?” diye düşünürken, bu yazının bu kadar ses çıkarmasının sebebinin “parti içindeki memleketini, vatanını, milletini, partisini seven ve şimdiye kadar suskun kalmış bir kesimin ortaya çıkmasından kaynaklanabileceği” olduğunu söylüyor. Sevigen’in partiye yönelik eleştirileri kısaca şöyle:

2010’den bugüne kadar 100’e yakın MYK üyesi değiştirdi. MYK üyelerini baypas ederek bir dönem danışmanlarla da yönetti. Bunlar biliniyor. Laiklik ile ilgili bir tek söz söylenmiyor.

Ülkemizin ve partimizin temel 6 okundan olan ‘laiklik’ ayaklar altına alındı. Türkiye’nin sigortası olan CHP’den ve Atatürk isminden yavaş yavaş uzaklaşıldı. Verdikleri sözler tutulmamaya başlandı. CHP tarihinde ilk kez grup başkanvekilleri atama ile getirildi! 3 milletvekilimiz hapisteyken (Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Tuncay Özkan) “Hapisten çıkmazlar ise yemin etmeyeceğiz” dediler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 304 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 126 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 331 Okunma Akşener’in hesabı nedir 21 Mart 2024 | 769 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar