Sabri Ergül, Kemal Kılıçdaroğlu’na soruyor: Kendi gerçeğinizi gördünüz mü?

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Sabri Ergül, Kemal Kılıçdaroğlu’na soruyor: Kendi gerçeğinizi gördünüz mü?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP 38. Kurultayı’nda ’Değişim Grubu’ lehine en etkileyici konuşmaları yapan İzmir eski  Milletvekili Av. Sabri Ergül, Kılıçdaroğlu’na diyor ki:

1) Anımsar mısınız bilemem; 22 Mayıs 2010’da Genel Başkan seçildiğinizin haftasında sizden randevu istemiş, siz de beni aynı gün kabul etmiştiniz. Sizden önceki genel başkanın parti içindeki antidemokratik uygulamalarına karşı verdiğim hukuki mücadele nedeniyle beni kutlamıştınız. “Partiyi büyütür iseniz bütün kurullar size uyar ve sizi desteklerim” demiştim. Size bir de tavsiyede bulunmuş; “Efendim, ilkokulda okur iken aldığımız karne veya şahadetname (diploma) elinizde köy kahvesinin önünden geçerken, kahvehanede oturan büyükler size hiç ‘Türkçeniz kaç’, ‘Hayat bilgisi notunuz kaç’ diye sordular mı? Sormazlar. Size de ‘Hep aritmetiğin, hesabın kaç’ diye sormadılar mı? 13 yıldır sizin konuşmalarınızı izleyen kıdemli bir CHP üyesiyim. Türkiye’ye ait ekonomik, mali, finansal bir parametreyi kâğıda bakmadan ezbere söylediğinizi hiç görmedim.

2) Büyük İnönü’den bizzat işittiğim bir sözü şöyleydi: “İnsanları bir de kudret sahibi olduklarında görünüz.” Sayın Kılıçdaroğlu, siz kudret sahibi can olarak ehlibeyt felsefesi izindeki canlar için hiçbir şey yapmadınız, sorunlarıyla hiç ilgilenmediniz. Yüce Atatürk’ün, büyük İnönü’nün, halkçı Ecevit’in CHP Genel Başkanlığı makamını 14 yıla yakın işgal ettiniz. Meydan savaşları kazanan, cephe komutanlığı ve Lozan’dan gelen çok partili yaşamda CHP’yi halkın oyu ile iki kez iktidar yapan liderlerimizin halefi olma onurunu, gururunu yaşadınız. Fakat kudret sahibi olarak kötü bir sınav verdiniz! 22 Mayıs 2010 tarihinde ‘demokratik bir tüzük yapma’ sözü verdiğiniz halde daha da antidemokratik duruma getirdiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 344 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar