Milas’ın ‘memecik’ zeytini Avrupa’da ‘devrim’ yaptı

Türkiye’nin giremediği Avrupa kapısından Milas zeytinyağı ile girdi dersek çok iddialı bir söz etmiş olur muyuz?

Türkiye’nin giremediği Avrupa kapısından Milas zeytinyağı ile girdi dersek çok iddialı bir söz etmiş olur muyuz? Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer “Evet, doğru düşünmüşsünüz, bu bir devrimdir” dedi hemen.

Özer’i biliriz, yıllardın kafayı bu zeytinyağı işine takmıştır. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu da bu konuda inandırmıştır. Aydın’ın, özellikle de Milas’ın zeytin türü ‘memecik’tir. Artık, Yunanistan, İtalya ve İspanya’nın yanında Milas’ı da göreceğiz bu rekabette. Bu başarı, Milas’ı da aşan bir Türkiye olayı olarak değerlendirilmelidir. Geçmişte yaşanan ‘sahtecilik’ten ötürü Türkiye’nin itibarı ayaklar altına düşmüştü, çünkü bazı markalar zeytinyağı diye ‘makine yağı’ satmıştı Avrupa’ya. Değil markalı zeytinyağı satmak, ‘dökme’ piyasasına bile girmek çok zordu. Türkiye’nin kötü ününün silinmesi için Milas bölgesindeki zeytinyağı üreticileri kadar, Reşit Özer gibi oda yöneticileri çok emek verdiler. Coğrafi işaret tescilini almakla Milas’ın çok kaliteli yağ ürettiğini gösterdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 23 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar