MEB ‘Dün dündür’ dememelidir

“ANDIMIZ’ın uygulandığı 2013 öncesi dönemde iptali için Danıştay’da Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açılan davalarda AKP’li bakanlık da ‘Andımız’ın...

“ANDIMIZ’ın uygulandığı 2013 öncesi dönemde iptali için Danıştay’da Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açılan davalarda AKP’li bakanlık da ‘Andımız’ın ırkçılık içermediğini ve pedagojik yönden aykırılık taşımadığını belirterek reddini savunur. O davaları Danıştay 8. Daire, 2010 ve 2011’de oybirliği ile reddetmiştir.

Böyle bir aşamadan sonra ve bu yargı kararlarına rağmen ‘Andımız’ bu sefer 2013’te Milli Eğitim Bakanlığınca bir yönetmelik değişikliği ile kaldırılınca bazı sendikalarca açılan davalarda Danıştay 8. Daire kaldırılma işlemini 2018 yılında oy çokluğu ile iptal etmiştir.

‘Andımız’ hakkındaki karar ‘ümmet kimliği’nin yerini alan ‘yurttaş kimliği’nin ve ‘milliliğin’ gereği olarak asla temyiz edilmemeli... Danıştay’ın yapısı ile oynanmasına rağmen Danıştay 8. Daire oyçokluğu ile de olsa kararlarında ‘Andımız’ konusundaki hukuksal duruşunu değiştirmemiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı da ‘Dün dündür’ dememelidir, diyememelidir.” Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU-Hukukçu

DEPREM İÇİN UYARILAR

CHP Adana Milletvekili, jeoloji yüksek mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, 2011’deki Van depreminin 7. yılı nedeniyle TBMM’de yaptığı konuşmada Türkiye Deprem Bölgesi Haritası’nın yenilenmesi ve Meclis’in ‘Fay Yasası’ çıkarması gerektiğini vurguladı.

Şevkin, “Türkiye nüfusunun yüzde 60’ı aktif fay kuşağı üzerinde yaşıyor. TOKİ rant projeleri değil, yoksula sosyal konut yapsın. Örneğin Adana’da 750 liralık deprem yardımı 20 yıl sonra faiziyle geri istenir mi? Bunu hangi vicdan yapar? 470 aktif fay kuşağı üzerinde kentsel dönüşüme dair bir çalışma yok!” diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 140 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar