Kurtuluş ve kuruluşu İnebolu temsil eder

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Kurtuluş ve kuruluşu İnebolu temsil eder' başlıklı yazısını kaleme aldı.

DOLMABAHÇE Inner Wheel Kulübü Başkanı Ferda Baycan, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Dilek Bayazıt başkanlığında; İnebolu Türk Ocağı tarafından ünlü İnebolu Türk Ocağı Müzesi’nde organize edilen Cumhuriyet’in 100. Yılında Tarihe Mühür Vuran Türk Kadınları Konferansı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Konferansın düzenleyicisi ve sunumlarını yapan Eyüp Kömeçoğlu, İnebolu Türk Ocağı ve İstiklal Yolu Müzesi sorumlusu Nurhayat Ergün, Atatürk’ün İnebolu ziyareti ve Şapka Devrimi ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Emekli Amiral Cem Gündeniz, “İnebolu olmasa biz bugün burada olamazdık, diyorum. Bunu abartarak söylemiyorum. İnanın bana, o cephane ve silahlar olmasaydı biz İngiliz emperyalizmini arkasına almış Yunan ordularını yenemezdik. Tekrar İnebolu’ya bu geleneği artırarak sürdürmelerini, buna Türkiye’nin çok ihtiyacı var” dedi.

LENİN-ATATÜRK MEKTUPLAŞMASI

İnebolu’ya ikinci kez geldiğini bildiren Gürdeniz, şunları söyledi:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 13 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 37 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.087 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar