Kılıçdaroğlu’nun karizmasını Sabri Ergül çizdi

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Kılıçdaroğlu’nun karizmasını Sabri Ergül çizdi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

‘Doğruları söylemedi, partiyi krize sürükledi, hem kendi hem de Türkiye kaybetti’

BU sözü söylemek kolay değil, ama biz biliyoruz, ona dönük yaptığı eleştirileri ve kurultaydaki iki konuşması ile çarpıcı veriler ortaya koydu. Bu iddialar, Kemal Bey’i yaraladı. Bir delegeyi de ikna ettiği savunuldu.

CHP kendine yeni yol ‘ararken’, seçim ve parti hukuku konusunda tam bir uzman olan eski CHP İzmir Milletvekili Sabri Ergül ortaya çıktı ve ağzını açtı; bütün bildiklerini ve gördüklerini açık bir dille anlattı. Daha önce de Baykal döneminde tüzük ve programla ilgili olarak çarpıcı uyarılar yaptığı biliniyor.

Özetle Sabri Ergül şöyle konuştu:

“Adıgüzel’in beş anketle ilgili araştırması, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun anketlerde Tayyip Bey’i geçmesi konusunda yanlış söylenmesi, tüzük konusundaki gereksiz söylemleri ve 39 milletvekilinin dağılımı konusunda bir sürü açmazı oldu Kemal Bey’in. Bizi kandırdı ama sonunda hem kendi hem partisi hem de Türkiye kaybetti. Her şeyi kendine göre ayarladı, tek başına karar verdi. Ne tüzük, ne program dinledi, ‘tek adam’ olarak her şeyi yaptı; ama halktan oy alamadınız, ayrılmanız gerekir Sayın Kılıçdaroğlu. Ne yazık ki artık söyleyecek yeni bir şeyiniz yok.”

Ergül’ün anlattığı doğrular genç delegeler üzerinde olumlu yankı uyandırdı.

Tecrübeli siyasetçi, daha sonra şöyle devam etti:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 112 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar