Kılıçdaroğlu’nun çağrısına rağmen sadece bir kadın aday çıktı: CHP örgütü keyifsiz

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kadın ilçe başkanı seçin” talimatına rağmen, sadece Sarıyer’den Sevim Temizel Yalınkılıç başkan olabildi.Sarıyer Belediye...

Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Kadın ilçe başkanı seçin” talimatına rağmen, sadece Sarıyer’den Sevim Temizel Yalınkılıç başkan olabildi.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Genel Başkan’a karşı aday çıkarttı. Kılıçdaroğlu’nun desteklediği, aynı zamanda Erdoğan Toprak’a yakınlığı ile bilinen Meltem Yücel Pir (gazeteci Celal Pir’in eşi) seçimlerden önce adaylıktan çekildi. Bu durumda kongreye tek adayla gidildi. Sarıyer’deki kongrede 400 delegeden 220 katılım oldu. Öte yandan Erdoğan Toprak’ın Bakırköy kongresinde de Meclis üyesi kimyager Hatice Selli Dursun’u başkan adayı olarak çıkarmak istediği ama başarılı olamadığı belirtildi.

Örgütün tepkisini çeken Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun delege olamadıkları gözlerden kaçmadı.

Buna karşın Ali Kılıç (Maltepe), Battal İlgezdi (Ataşehir), Aykurt Nuhoğlu (Kadıköy), Şükrü Genç (Sarıyer), Hayri İnönü (Şişli), Ekrem İmamoğlu (Beylikdüzü), Hasan Akgün (Büyükçekmece), Altınok Öz (Kartal), Cem Kara (Çatalca), Handan Toprak (Avcılar), Özcan Işıklar (Sarıyer), Atilla Aytaç (Adalar) il delegesi seçildi.

CHP’nin birçok ilçesinde delege olmak için kavga veren üyelerin oy kullanmak için kongreye katılımının düşük olması üzerine bir parti büyüğü “Bu ciddi bir durumdur; ‘Taban İYİ Parti’ye mi kayıyor’ sorusu akla gelmektedir, yarınki (bugün) MYK’da bu durumun gündeme getirilmesi gerekiyor” diye konuştu. Medya HD’nin bu konudaki haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimlerinde büyükşehir adayı olacak kişiyi de göz önünde bulundurarak onunla uyumlu çalışma yapacak İstanbul il başkan adayını kongreye bir hafta kala işaret etmesi bekleniyor.

KUDÜS’Ü ÇEKEN NEDİR

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altın yumurtlayan ‘tavuklar’ kesiliyor 17 Mayıs 2024 | 331 Okunma SP’ye kadın lider adayı 16 Mayıs 2024 | 843 Okunma Sanayileşme ve şehirleşmede kirlilik... Trakya’ya ‘Hıfzıssıhha’ gerek 15 Mayıs 2024 | 68 Okunma İnşaat-demir işçiliği altın değerinde oldu 14 Mayıs 2024 | 173 Okunma Emekli temmuza odaklandı 10 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar