Kılıçdaroğlu’na verdiği sözler soruluyor: Kılıçdaroğlu parti ve seçmenle oynuyor

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Kılıçdaroğlu’na verdiği sözler soruluyor: Kılıçdaroğlu parti ve seçmenle oynuyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

'Tartışmalı, kavgalı’ CHP il kongreleri yapılırken, K. Kılıçdaroğlu ile yakın çalışma arkadaşları olan, görevden aldığı geçmiş genel başkan yardımcıları arasındaki farklılıklar, söz düellosu ve çekişmeler de artıyor.

Partiyi birlikte yönetmiş Genel Merkez ekibi arasında, özellikle ‘seçim stratejisi, helalleşme, milletvekili adaylarının belirlenmesi, ittifak partilerine verilen (39) milletvekilliği’ konularında birbirlerini itham etme, yalanlama ve kumpas kurmakla suçlama giderek dozunu arttırıyor.

CHP’deki ‘tek adam’ yönetimi, dengelenemez ve denetlenemez. Genel Başkan yetkilerinin nasıl kullanıldığı, örgütte, PM ve MYK’da ‘Roma Barışı’nın nasıl tesis edildiği, ‘hikmetinden sual olunmaz’ liderliği, ‘şeyh uçmaz müritleri uçurur’ anlayışı ve biat kültürü ile kademe kademe nasıl inşa edildiği, cumhurbaşkanı adaylığının nasıl kotarıldığı, bu karşılıklı suçlamalar ile daha iyi anlaşılacak, gerçekler ortaya çıkacak, Genel Başkan dahil köklü bir değişimin şart olduğu daha çok kabul görecektir. Bu süreci yaşayalım ki, sağlıklı karar alınabilsin” görüşünü bizimle paylaşan deneyimli bir eski CHP milletvekili, devamla şunları söylüyor:

KAFADAKİ TİLKİLER

“Toplanacak ilk kurultayımızda, tüzüğümüzü örgütümüzün istediğinden daha ileri demokratik hale getireceğiz. Önümüzdeki yerel seçimler dahil her yerde, her adaylıkta yargı denetiminde ön seçim yapacağız” diyen Kılıçdaroğlu; mevcut belediye başkanlarının imkânlarını da kullanarak ilçe ve il kongrelerinde istediklerini seçtirdiklerini görerek, ‘Kazan-Kazan’ formülü ile “Tüm belediye başkanlarımız çok başarılıdır, hepsini anketler yaparak, başarı değerlendirmesi ölçümleri ile genel merkezce tekrar aday göstereceğiz” demiş ve konuyu PM’ye, MYK’ye karar için getirmeden yine tek başına, Aydın Büyükşehir Başkanı’nı tekrar aday olarak ilan etmiştir!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 41 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 816 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar