Kanserli hasta şefkat bekliyor

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Kanserli hasta şefkat bekliyor' başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

Pembe Hanım Kanser Hastaları ve Yakınlarıyla Dayanışma Derneği, “Biz kanser hastalarının ciddi sorunları var” diyerek sorunlarını sıralıyor:

- Randevu alamama, güncel tedavi ilaçlarından SGK onayı yoksa yararlanmama, ücretsiz psikolojik destek alamama,kanser hastası ve ailesinin yaşadığı büyük maddi ve manevi güçlükler...

Bunlar hakkında sizleri ister birey, ister STK olarak toplantımızda söz almaya davet ediyoruz. Gelemiyorsanız bize 3 dakikayı aşmayan bir video yollayın yayınlayalım. Sevgi ve dert paylaşıldıkça önem kazanır, gelecek tüm kanser hasta ve yakınlarına sevgi sembolü kalp yastığımızı armağan edeceğiz.

(Bakırköy Belediyesi’nin servis araçları 10.00’da Bakırköy Cumhuriyet Meydanı’nda sizi toplantı salonuna götürmek üzere bekliyor olacak.)

21 Ekim Cumartesi 10.30 Bakırköy Belediyesi Sağlık Eğitim Müdürlüğü.

‘EV ALMA KOMŞU AL’ DEVRİ KAPANDI

ESKİDEN atalarımızın tarihi bir deyimleri vardı; “Ev alma komşu al”, heyhat ki bu söylem tarihin tozlu rafları arasında yerini almış bulunuyor. Düğüne, derneğe beraber gidilir, hafta sonları piknik programları hazırlanır, herkes kendince yemekler pişirir, sofralar kurulur, oyunlar oynanırdı. Hatta çocuklar okuldan geldiğinde, ailesi evde yoksa çocukları komşu evine alır, karnını doyurur, dersine yardımcı olurdu. Eh ne diyelim: “Geçmiş zaman olur ki, hayali cihana değer.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 70 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 38 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.135 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar