‘Kampanya Teknikleri’ konferansında gözler siyasetçileri aradı... Popülizm mi yoksa akıl ve bilim mi?

GEÇTİĞİMİZ hafta düzenlenen ‘Brand Week Istanbul’ festivali kapsamında çok önemli bir konferans yapıldı: Sınır Tanımayan Popülizm Çağında Kampanya Teknikleri konferansı......

GEÇTİĞİMİZ hafta düzenlenen ‘Brand Week Istanbul’ festivali kapsamında çok önemli bir konferans yapıldı: Sınır Tanımayan Popülizm Çağında Kampanya Teknikleri konferansı...

Türkiyenin en önemli stratejistlerinden ve siyasi danışmanlarından olan Necati Özkan tarafından düzenlenen ve yönetilen, Zorlu PSM’de cuma günü yapılan konferans, akademisyenler Prof. Murat Somer (Koç) Doç. Dr. Senem Aydın Düzgit (Sabancı) ve gazeteci Murat Yetkin’in katıldığı ‘Popülizm Dünyayı Nasıl Şekillendiriyor’ başlıklı oturumla başladı. Amerika, Almanya ve Balkanlar’dan toplantıya katılan Kristina Wilfore (ABD Siyasi İletişim Danışmanı), Dr. Reza Kezami (Almanya Siyasi İletişim Danışmanı) ve Kresimir Macan (Hırvatistan Siyasi İletişim Danışmanı) isimli siyasi danışmanlar dünyada popülist kampanyaların seçmenleri nasıl etkilediğini ve toplumları kutuplara bölerek nasıl yol aldıklarını çarpıcı örneklerle anlattılar. Geçen hafta tamamlanan Amerikan araseçimleri ve Almanyadaki aşırı sağcı parti AfD’nin kampanyaları başta olmak üzere popülizm belasının global etkilerini katılımcılara sundular.

Toplantının Türkiye’deki yerel seçim kampanyaları ile ilgili bölümünde çok sayıda uzman konuşmacı sahne aldı. Her biri farklı bir çerçeveden Türkiye’deki siyasi ve ekonomik durumu verilerle analiz eden araştırmacılar İhsan Aktaş (Genar), Murat Sarı (Konsensüs), Prof. Özer Sencar (Metropoll), Bekir Ağırdır (Konda) ve Sidar Gedik (Ipsos), sözbirliği etmişçesine mevcut ekonomik kriz nedeniyle AK Parti’nin önemli oranda seçmen desteği kaybettiği; muhalefetin düzgün adaylar ile yarışa erkenden girerse Mart 2019’da pek çok sürprizin olabileceği noktasında birleştiler. Bekir Ağırdır, dünyanın ‘global ara buzul dönem’ diye tanımladığı bu dönemden çıkabilmesinin umut dolu kampanyalar yapabilecek iradeli liderler yoluyla mümkün olabileceğini söyledi.

Son 16 yıl boyunca AKPnin kampanyalarını yapan Arter Reklam’ın başkanı Cevat Olçok, İyi Parti Stratejik İletişim Merkezi Başkanı Yiğit Karakış ve Gülfem Saydan Sanver ise moderatör Necati Özkan ile birlikte Türkiyede seçmenin nasıl ikna olduklarını örneklerle anlattılar ve yerel ittifaklar meselesini tartıştılar. Seçmenlerin yüzde 85’nin seçimlerden 6 ay önce karar verdiklerini, karar verirken duyguların önde olduğunu ve yerel seçimlerde adayların akıllara seslendikleri kadar kalplere seslenmeyi bilmeleri gerektiği konusunda birleştiler.

Konferansın son bölümünde Google ve YouTube’dan iki uzman, dijital ve mobil kampanya teknikleri konusunda katılımcılara önemli bilgiler aktardılar. Oldukça kalabalık geçen konferansa iktidar ve ana muhalefet partilerinden 20’yi aşkın belediye başkanı ve ekipleri katıldı. Ama bu denli zengin ve dolu bir içerik hazırlanmışken keşke daha fazla aday ve siyasetçi yararlanabilseydi. 

ÖZKAN SYDNEY’DE

Necati Özkan, İstanbul’daki bu önemli konferansı düzenledikten hemen sonra Avustralya’nın Sydney kentine uçtu. Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği (IAPC) Yönetim Kurulu üyesi de olan Özkan, derneğin 51.
dünya kongresinde hem 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arka planını ve adayların kampanyalarını dünyanın dört bir yanından gelen uzmanlara anlattı, hem de ‘Siber Güvenlik ve Sahte Haber’ konulu oturumu yönetti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 301 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 342 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma Sıcaklık rekorları hayra alamet değil 11 Nisan 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar