Istranca’nın göbeğinde rant kokusu

Şu yazdıklarımız önemlidir... Çevreyi, ormanı, yeşili sevenler dikkatle okumalıdırlar. Gereken duyarlılığı da göstermelidirler.

Şu yazdıklarımız önemlidir... Çevreyi, ormanı, yeşili sevenler dikkatle okumalıdırlar. Gereken duyarlılığı da göstermelidirler.

İlk işareti 10 Aralık tarihinde verdik ve dedik ki:

“İstanbul Çatalca ilçe sınırlarında ‘Binkılıç’ bölgesi Çilingöz Tabiat Parkı’nda 1 milyon 26 bin metrekare Istranca orman alanı üzerinde ‘Universal Wind Enerji Üretim AŞ’ tarafından 44 adet temel üzerine rüzgâr enerji santralı kurulması için izinlerinin alındığını duyurduk, yürek yakan bir ‘yağma’ fotoğrafı ile. (Hava fotoğrafını bir kez daha yayınlıyoruz.) Bu bölgede bir rüzgârgülü kulesinin kazısı yapılmış, diğer 43 tanesinin temel kazıları ve ağaç kesimleri hava şartları nedeniyle yapılamadı.

Ancak buna ilişkin orman yol izinleri verilmiş olduğunu kaydedelim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Çanakkale’nin yeni mirası 19 Mart 2024 | 8 Okunma Ne zaman açıklanacak? Depremzede konut bedellerini soruyor 15 Mart 2024 | 32 Okunma Patronlar ara zamma kapıyı kapattı 14 Mart 2024 | 103 Okunma Dönüşüm mü, güçlendirme mi, yenilenme mi: Gözler Ataköy 1. Kısım’da 13 Mart 2024 | 108 Okunma Deprem kadınları ses getiriyor 12 Mart 2024 | 39 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar