İslamofobi ‘İslam korkusu’ demektir

IRKÇILIK kendi ırkını, milletini diğer ırklardan üstün görüp onları dışlayan, aşağılayan insanlık dışı bir görüş ve eğilimin adıdır.Avrupa’daki...

IRKÇILIK kendi ırkını, milletini diğer ırklardan üstün görüp onları dışlayan, aşağılayan insanlık dışı bir görüş ve eğilimin adıdır.

Avrupa’daki ırkçıların, 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudileri, Soğuk Savaş sırasında komünistleri, 11 Eylül saldırılarından sonra ise İslam’ı hedef seçip dışladıklarını görüyoruz. Oysa İslam, her türlü ırkçılığı reddeder. Irkçılar İslam’a, AB’ye, Türkiye’nin AB’ye üye olmasına da karşılar. Öyleyse bir an önce Türkiye, AB’ye alınmalıdır. Böylece ırkçılara yerinde ve çok güzel bir cevap verilmiş olur. Demokratlar ırkçılara karşı küreselleşmeyi, Müslümanları da içinde barındıran çokkültürlü Avrupa’yı savunmaktadırlar. Bizim de yerimiz demokratların yanında olmak ve onları desteklemektir diye düşünüyorum.

İslamofobiye karşı en güzel ve doğru mücadeleyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti veriyor. Çünkü Türkiye, 3.5 milyon Suriyeli mülteciyi bağrına bastı. Böylece mültecilerin Avrupa’ya gitmesini ve orada ırkçıların sokaklara dökülüp yabancı ve Müslüman düşmanlığını haykırmalarını önledi. Bu konuda Avrupa, Türkiye’ye ne kadar teşekkür etse azdır.

Yine İslamofobiye karşı verilecek en önemli mücadele İslam’ı Avrupalılara doğru bir şekilde anlatmaktır. Bu konuda Hollanda’da yaptığımız çalışmalar bize ışık tutuyor ve yol gösteriyor. Güney Hollanda Eyalet Milletvekili ve Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Eğitim Komisyonu Başkanı olarak Hollandalılara, hatta kilise cemaatine İslam’ı anlattık. Bu anlatımın onlar üzerinde çok olumlu etkilerini gördük.

(Bu yazının devamını internetteki köşemizde okuyabilirsiniz.)

DEĞNEKÇİLİK ‘VALE’ ADI ALTINDA YENİDEN TÜREDİ

İBB ve Bakırköy Belediye Meclis Üyesi CHP’li Av. Taner Kazanoğlu, değnekçiliğin ‘vale hizmeti’ adı altında yeniden türediğini belirterek “İSPARK nasıl ki değnekçiliği bitirdiyse, vale terörünü de İSVALE diye bir şirket kurup bitirebilir” dedi. İspark’ın doğru bir yapı olduğunu belirterek sadece internette ‘vale terörü’ diye arama yapıldığında dahi 125 bin sonucun çıktığını dile getirdi. Eski adı ‘değnekçilik’ yeni adı ‘vale’ olan sistemin eğer kontrol altına alınmazsa mevcut İspark sistemini de bozacağını belirterek, Başkan Uysal’a “İspark çalışanlarının işe alınması ve denetlemesini hangi kriterlere göre yapıyorsunuz. İspark olarak ne kadar yer tahsis veya alt kiralama yaptınız? Ne kadar para tahsil ettiniz?” diye sordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 190 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar