İasos liman projesi yargıda iptal edildi... Güllük Körfezi cennet kalacak

Hürriyet yazarı Yalçın Bayr bu hafta 'İasos liman projesi yargıda iptal edildi... Güllük Körfezi cennet kalacak' başlıklı yazısını kaleme aldı. Ayyıldız Madencilik A.Ş. tarafından Kıyıkışlacık’ta yapılması planlanan ‘Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi ve Dip tarama Projesi’ için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından...

Ayyıldız Madencilik A.Ş. tarafından Kıyıkışlacık’ta yapılması planlanan ‘Yük Tahmil ve Tahliye İskelesi ve Dip tarama Projesi’ için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 23.06.2022 tarihinde verilen ‘ÇED olumlu’ kararı Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir.

Kıyıkışlacık Maden Yükleme Limanı ÇED Olumlu kararına karşı bildiğiniz gibi Kıyıkışlacık (İasos) Mahalle Meclisi Derneği ve Kıyıkışlacık sakinleriyle birlikte açtığımız davanın yanında, bizden başka dava açanlar da olmuştu. İzmir Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği bağlantı kararıyla tüm dosyalar Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde toplanmıştı. Bu açılan davalardan Muğla Büyükşehir Belediyesi dosyası ilk açılan dava olduğundan, bu dosya üzerinden yargılama yürütülmesinin kararı bizlere (diğer davacılara da) tebliğ edilmişti. Yapılan yargılama sonucunda dosyaya iptal kararı verilmiş ve bu karar açılan tüm davalara hüküm olarak girmiştir.

Açılan davalarımız ÇED Olumlu kararının iptali ile sonuçlanmış bulunmaktadır. Davalı idare ve müdahil olan Ayıldız şirketinin Danıştay’a temyiz başvurusu hakkı vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 282 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 768 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar