‘Hiç akıllanmıyoruz’

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta '‘Hiç akıllanmıyoruz’' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Naci Görür: Depreme dirençli kentleri halk talep etmeli

YER Bilimci Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depremine karşı vatandaşları uyarmaya devam ediyor. Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından faaliyete geçirilen ‘Deprem Dirençli Kent Esenyurt’ başlıklı programda konuşan Prof. Görür, ilçeyi depreme karşı nasıl hazırladıkları konusunda bilgiler aktarırken vatandaşlara da önemli uyarılarda bulundu.

Başkan Bozkurt tarafından faaliyete geçirilen ‘Deprem Dirençli Kent Esenyurt’ toplantısı ilçe genelindeki müteahhitlerle ve site yönetimleri ile yapıldı. Bozkurt ilçeyi depreme karşı nasıl hazırladıklarını ve yaptıkları çalışmaları sunum şeklinde anlattı. Ardından söz alan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, halkın depreme karşı duyarlı olmasını ve kendilerini yönetenlerden bunu talep etmeleri gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Biz her depremde binlerce insanımızı bir gecede gömüyoruz, hiç de akıllanmıyoruz. Yaşadığımız depremlere rağmen halen daha depremi yeni görmüş gibi umursamıyoruz. Sanki bize hiçbir şey olmaz gibi.

‘Hangi partiden olursan ol, hangi siyasi görüşten olursan ol eğer beni yönetmek için adaysan, bu ülkede kentlerimi deprem dirençli hale getir. Bunun için gerekli planın, programın, niyetin olsun. Eğer o programın varsa oyum senindir ama böyle ciddi bir niyetin yoksa seni sandığa gömerim’ dememiz lazım. Bu uyarıyı yapmadığımız sürece bu ülkede ne neslimizi ne de geleceğimizi sürdürebiliriz. Her depremde elli binleri bir gecede toprağa vermeye devam ederiz ve bütün dünya da bize kuşkuyla bakar.”

ÖZDAĞ: BÜYÜYORUZ

ZAFER Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, partisine yönelik baskı, tehdit ve yıldırma operasyonlarına karşı basın açıklaması yaptı. “Zafer Partisi bütün imkânsızlıklara, baskılara, ambargolara rağmen büyümeye devam etmektedir. Partimizin oy oranı yüzde 7’yi geçmiştir. Partimizi olayların içine çekmek için komplolarla karşılaştığımızı biliyoruz. ZP, her türlü hukuk görünümlü siyasi baskılara rağmen Türk Milletinin birliği, dirliği için vermiş olduğu mücadeleden vazgeçmeyecektir” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 85 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar