Hatırla kalbim 85 yıl oldu... Atatürk’e özlem şükran ve minnet

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Hatırla kalbim 85 yıl oldu... Atatürk’e özlem şükran ve minnet' başlıklı yazısını kaleme aldı.

100 yıllık Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 85’inci yıldönümünde tüm Türkiye’de ve İstanbul’da büyük bir özlem, şükran ve minnetle anılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Lokantaları’nda 10 Kasım’da Atatürk’ün sevdiği yemekler servis edilecek. Şehir Hatları iskeleleri ve metro istasyonlarında sokak sanatçıları Atatürk’ün sevdiği şarkıları söyleyecek.

AÇIK OLMA...

Dün sözünü ettiğimiz ‘Mustafa Kemal Atatürk’ün Liderlik Sırları’ adlı kitabına devam ediyoruz. Atatürk’ün ne dediğini, ‘Tanıklardan Atatürk ve Atatürk’ten alınacak dersler başlıklarıyla özetliyoruz:

- Mustafa Kemal Atatürk dedi ki:

- “Arkadaşlar! Birbirimize daima hakikati söyleyeceğiz. Felaket ve saadet getirsin, iyi ve fena olsun, daima hakikatten ayrılmayacağız.” (Atatürk’ün Hayatı, Konuşmaları ve Yurt Gezileri; Necati Çankaya, S 227)

- “Ben düşündüklerimi sevdiklerime olduğu gibi söylerim. Aynı zamanda lüzumlu olmayan bir sırrı kalbimde taşımak iktidarında olmayan bir adamım.” (Atatürk’ten Düşünceler, Prof. Enver Ziya Karal, S:147)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 411 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar