Gerçek bir ‘Central Park’a ihtiyacımız var

“Özellikle sosyal medyada çok şey söylendi. Bilen de konuştu bilmeyen de...Elmalı Barajı çevresindeki mevcut ormanların rekreasyon amacıyla halkın hizmetine açılması New York’daki Central Park’a...

“Özellikle sosyal medyada çok şey söylendi. Bilen de konuştu bilmeyen de...

Elmalı Barajı çevresindeki mevcut ormanların rekreasyon amacıyla halkın hizmetine açılması New York’daki Central Park’a benzetilerek kamuoyuna müjdelenmiştir. Yıllardır uygulanan sıradan bir ormancılık faaliyetiyle devasa yeşil alan oluşturuluyor gibi yanlış algı yaratılmak istenmiştir. Bundan dolayı da bilimsel gerçeklere uyulması halinde herkes tarafından alkışlanması gereken hizmet projesi ne yazıktır ki şov ve algıya kurban edilerek tartışmaya açılmıştır. Cumhurbaşkanımız tarafından dile getirilen İstanbul’a yapılan ihanetin zararlarını en aza indirebilecek kalıcı projelerin müjdesi sabırsızlıkla beklenilmektedir.

Askeri alanlarda, Atatürk Havalimanı’nda ve yıllardır su havzalarında atıl bekletilen çıplak arazilerde gerçekten Central Park’a benzer devasa yeşil alanların yeniden oluşturulması mümkün iken algı yöntemiyle kolaycılığın tercih edilmesi şaşkınlık yaratmıştır.

Gerek rant projeleriyle gerekse zorunlu yol ve ulaşım projeleriyle doğal yapısı aşırı bozulan İstanbul’da artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Tıpkı Central Park gibi çevre değeri yüksek devasa büyüklükteki yaşam alanlarının ormanlık alanlar dışında hızla hayata geçmesi kaçınılmaz olmuştur.

Yol güzergâhı ağaçlandırılması, bedelsiz fidan dağıtılması veya mevcut ormanların rekreasyon hizmetlerine açılması gibi rutin projelerin şov ve algıyla olağanüstü abartılarak zaman kazanılması İstanbul ve İstanbullu’ya yapılabilecek en büyük kötülüktür.”

GÜNÜN SÖZÜ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Altın yumurtlayan ‘tavuklar’ kesiliyor 17 Mayıs 2024 | 331 Okunma SP’ye kadın lider adayı 16 Mayıs 2024 | 843 Okunma Sanayileşme ve şehirleşmede kirlilik... Trakya’ya ‘Hıfzıssıhha’ gerek 15 Mayıs 2024 | 68 Okunma İnşaat-demir işçiliği altın değerinde oldu 14 Mayıs 2024 | 173 Okunma Emekli temmuza odaklandı 10 Mayıs 2024 | 218 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar