Geç gelen adalet adalet değildir

SCİPİO Africanus MÖ 236-182 yılları arasında yaşamış olan Romalı bir generaldir. Zama Savaşı ile meşhur Hannibal’ı yenmiştir.

Hannibal Roma’yı defalarca yenmiş, filleri ile Alp dağlarını aşmış ve Roma’yı almasına ramak kalmış ve ülkesi tarafından Kartaca’ya çağrılınca dönmek durumunda kalmıştır. Scipio bu Hannibal’ı yenmiş, Roma’nın en büyük rakibi olan Kartaca’yı ortadan kaldırmıştır.

Bu eşsiz komutan kıskanç bir siyasetçi ve savcı olan Cato tarafından haksız suçlama ile senato önünde mahkemeye çıkarılmıştır. Mahkeme haksız yere uzatılmış, savcının son imzası atılmamış, yıllar sonra beraat kararı verilmiştir. Fakat Scipio bu kararı göremeden yıllar sonra kızgın ve üzgün bir şekilde köşesinde yaşamıştır. Bugünkü gazetenizin 10. sayfasında  ‘Bir tek o kaldı’ başlığı ile hikâyesi yazılan eski Genelkurmay Başkanı’nın dosyası, diğer bütün sanıklar beraat etmiş iken aylardır beklemekte ve imza edilmemektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 125 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar