Gazi'nin bölünmesi öğrenciye mi hastaya mı yararlı olacaktır

GAZİ, İstanbul ve İnönü üniversitelerinin adının değiştirilmesini bir sene önce köşemizden duyurduğunu hatırlatan Prof. Dr. Münci Yağcı, “YÖK seçim kargaşasında bu...

GAZİ, İstanbul ve İnönü üniversitelerinin adının değiştirilmesini bir sene önce köşemizden duyurduğunu hatırlatan Prof. Dr. Münci Yağcı, “YÖK seçim kargaşasında bu tasarıyı TBMM’ye gönderdi. Neden ‘bölünme’ ve ‘isim değiştirme’” diye soruyor.

Yağcı “İlla bölmek gerekiyorsa, Gazi Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gazi Teknik Üniversitesi gibi, ‘Gazi’ adı korunarak bölmenin mümkün olduğu söylenebilir. Demek ki bölmek amaç değil araçtır” diyor.

1- G.Ü.’nün yandaş rektörleri seçimlerde yüzde 10’dan az oy almıştır. AKP’nin üniversite anlayışı ile bağdaşmayan, yandaş olmayan akademik personeli barındıran tıp, diş hekimliği, eczacılık, sağlık bilimleri fakülteleri Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde yalnızlaştırılacak, desteklenmeyerek yok edilecektir.

2- G.Ü., yeni doçentlik yönetmeliğinden sağlanacak ve Hacı Bayram Veli’den naklen atanacak yandaş öğretim üyeleri ile tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerini yeniden kuracaktır.

3- Bölünme ve ad değişikliğinin ekonomik maliyeti yüksektir. Üretime yansımayan yeni logo, tanıtım, yazılım ve basılı doküman için milyonlarca lira ‘israf’ edilecektir.

4- Üniversiteyi bölüp adını değiştirmenin amacı kendilerinden olmayanları tasfiye etmek, yandaşlara yeni kadro, harcama ve kazanç imkânları yaratmaktır.

5- Üniversitenin adının değişmesi ile uluslararası anlaşma ve projelerde taraf değişecektir. Tüm akreditasyon süreçleri, sözleşmeler yenilenmek zorunda kalacaktır. Bunun yaratacağı akademik, ekonomik ve zaman kaybının telafisi olağan şartlarda bile zordur.

6- G.Ü. Tıp Fakültesi için alınan araştırma onayları geçersiz kalacaktır.

7- Uluslararası üniversite sıralama...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 40 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar