Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ve yardımcısı Sipahi yargılanıyorlar... Bu ilginç bir dava

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ve yardımcısı Sipahi yargılanıyorlar... Bu ilginç bir dava' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Beşiktaş Belediyesi’ne bir önceki dönem yapılan yolsuzluk operasyonu neticesinde açılan davanın 18 Ekim 2023 günü Çağlayan Adliyesi’nde ikinci celsesi vardı duruşma iki gün sürdü; tanıklar ve sanıklar ifade verdi.

Sonra davaya ilişkin beyanları alındı. Mahkemeye Av. MuratHazinedar ve yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi başta olmak üzere diğer tanık ve sanıklar katıldı.

Mahkeme heyetinin önünde ilginç ifadeler verildi; Hüseyin Avni Sipahi’nin önemli bir tespiti vardı: Tanıklar ilk verdikleri ifadelerinin hepsini unutmuştu. Heyete hitaben Sipahi şöyle dedi:

“Siz soruyorsunuz ancak hiçbiri hatırlamıyor, neredeyse tamamı alzaymır hastası olmuş. Biz bu ifadeler neticesinde tutuklandık. Tek bir şikâyetçi burada değil, niye hapis yattık! Ben beraatimi istiyorum.”

Eski Başkan Av. Murat Hazinedar sert bir savunma yaptı; anlaşılan elindeki belgeler sağlam. “Benimle ilgili tek bir suçlama yok, vâkıfa bağış yapanlar içinde tek bir şikâyetçi yok, ben Beşiktaş ilçesinde imar rantına karşı durduğum için başıma bu geldi” derken, -eski bir vekili adını vermeden bir arsa spekülatöründen bahsetti- salondakiler arasında fısıldadı. Ancak biz adını yazmayalım. (Biz de hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri gündeme getirince Belediye Meclisi’nde dediklerini unutmuyoruz)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 44 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 38 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.105 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar