'Erişim engelleme' ile gazetecilik yapılamıyor

YAPTIĞI yasadışı ‘ekonomik’ çıkışlarla ünü bir anda Amerika’ya uzanan Sezgin Baran Korkmaz’ı kim kolluyor? Her defasında farklı bir mahkemeye başvurarak, yargının iş yükü...

YAPTIĞI yasadışı ‘ekonomik’ çıkışlarla ünü bir anda Amerika’ya uzanan Sezgin Baran Korkmaz’ı kim kolluyor?

Her defasında farklı bir mahkemeye başvurarak, yargının iş yükü ağırlığından da faydalanarak, tek taraflı beyanlarla ve maalesef yasadaki boşluklar nedeniyle de başta Hürriyet’te çıkan haberler olmak üzere bizim ve Ahmet Hakan’ın beyan ve savunmalarımız alınmadan ‘erişim engelleme kararları’ aldırabiliyor.

Ahmet Hakan, ikinci yazısına da erişim engelleme kararı alınması üzerine durumun araştırılması gerektiğini söylüyor. “Hatta buna da erişim yasağı getir Sezgin Baran!” diyor.

Korkmaz’la ilgili sorunları ilk gündeme getiren ATV Ana Haber’in üç haberi de engellendi.

Hürriyet’in dış kaynaklardan edindiği haberleri saymıyoruz.

Bizi soracak olursanız, altı yazının internette engellenmesiyle rekor sahibiyiz.

Gazetecilik yaşamımızda hiçbir zaman böyle bir durumla karşılaşmadık.

5651 sayılı yasa kısaca ‘İnternet Yasası’ diye biliniyor. ‘İnternet Erişiminin Kontrol Altına Alınması’na dönük olan bu yasa ile ilgili verilen dilekçeler doğru dürüst inceleniyor mu?

Sezgin Baran Korkmaz’ın elindeki ‘avukat ordusu’ tekrar tekrar talepte bulunarak mahkemeleri ‘bunaltıyor’ ve onları karar vermeye zorluyor.
Dolayısıyla ortada yazılarımızla ilgili herhangi bir yargılama söz konusu olmayıp, tamamen kısa zaman içerisinde yukarıda ifade ettiğimiz şekilde alelacele verilmiş olan erişim engelleme kararları var.

Bu kararlar, kaleme aldığımız yazıların gerçekdışı olduğunu ispatlamadığı gibi sadece muhatap tarafın yasadaki açığı kullanarak basın özgürlüğünü engellemesinden ibarettir.

Gazetelerin önünde böyle bir baskı olmamalı...


'YERELİ YÖNETMEK'
YEREL seçimler yaklaşırken, bütün tartışmalar adayların k...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 204 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 388 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar