Emekli 95 gün sabredecek

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Emekli 95 gün sabredecek' başlıklı yazısında kabine toplantısı ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli aylıkları ile ilgili yorum yapmaması oldu.

Emekliye ara zam yok, milyonlar yılbaşını bekleyecek; yani eylülden 3 gün dahil tam 95 gün.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aylıklara değinmemesi 17 milyona yakın emekliyi şoke etti.

Siyasi iradenin bu yönde eğilimi olsaydı Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuna duyururdu. Üniversite öğrencilerine cep telefonu ve bilgisayar desteği çıkarken, 7.500 liraya talim eden emeklinin göz ardı edilmesi büyük hayal kırıklığı yarattı.

Emekli oldukça öfkeli. Onları hafife almak pahalıya patlayabilir. 1 Ekim’de yeni yasama yılı çalışmalarına başlayacak Meclis’ten de ara zam kararı çıkması olanaksız görünüyor. Siyasi irade isteseydi, kabine toplantısından sonra açıklanırdı. Emekliden önce anlayış ve sabır göstermesi gereken çevreler, kurumlar ve patronlar var. Gariban kitleden sabır istemek ne kadar doğru?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gürer: Et için doğru politikalar geliştirilmeli 03 Mayıs 2024 | 8 Okunma İklimi koruyan adil bir dönüşüm 02 Mayıs 2024 | 37 Okunma CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 111 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 1.081 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar