Dimyatın pirinci, baba ocağının bulguru CHP kurultaydan kurtulamayacak mı

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bu hafta 'Dimyatın pirinci, baba ocağının bulguru CHP kurultaydan kurtulamayacak mı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP kurultayının üstünden neredeyse 1.5 ay geçti.

Ama kurultayın sancıları bitmediği gibi, artarak da devam ediyor. Genel Başkan Özgür Özel’in kurultay konuşmasında ve sonrasında yaptığı açıklamalarda kucaklayıcı bir dil kullanmasına rağmen, gerçeğin daha farklı olduğu CHP içinde her geçen daha yüksek sesle dile getiriyor.

Geçtiğimiz beş yılda başarılı oldukları halde, birçok belediye başkanı aday gösterilmeyecek gibi. Bunun da tek bir nedeni var, bu belediye başkanlarının kurultay sürecinde değişimci ekibin içinde yer almamaları. Anlaşılan CHP kurultay defterini kapatmamış.

Sadece büyük şehirlerde değil, örgütün kalbinin attığı ilçelerde de aynı durum söz konusu. Örneğin İstanbul’da Kılıçdaroğlu ile uyumlu çalışan ilçe belediye başkanlarının hiçbirinin aday gösterilmeyeceği söylentisi, ilgili ilçelerdeki CHP tabanında ciddi rahatsızlık yaratıyor. Üstelik bu ilçe belediye başkanlarının neredeyse tamamı, genel seçimlerde CHP’nin oyunun artırdığı ilçeler yani başarıları sandığa da yansımış ve sevilen başkanlar.

Özellikle sosyal desteklerde çok başarılı olan, 2019 yerel seçimleri öncesi “CHP gelirse yardımlar kesilecek” propagandasının tam tersini yaparak mahallelere giren ve yoksullara dokunan bu belediye başkanlarının üstü tek kalemde çizilirse, önümüzdeki haftalarda CHP içindeki kurultay sancısı daha büyük bir krize dönüşebilir. Üstelik bu krizin sadece CHP içinde değil, diğer parti seçmenleri üzerinde de olumsuz etkisi olabileceğini biliyor musunuz?

Nasıl olacağı tam olarak anlaşılmayan aday belirleme yöntemleri de tepkiyi artırıyor. Mülakat kriterleri nedir? Anketler nasıl ve kiminle yapılıyor?

TASFİYE HAREKETİ Mİ

Bu sözcüğü, yeni ekibin içindeki önemli isimler kullanıyor. Böyle bir düşünceye ve tutuma karşı büyük bir tepki hareketinin ipuçları da dikkat çekiyor. Hele başarısızlık sonucu bu hareketin daha da etkili olacağı konuşuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 326 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar