Denizleri neden 'nadas'a almıyoruz?

BALIK avı sezonu başlarken deneyimli balıkçıların öngörüsü gerçekleşirse bu sezon denizden adeta palamut ‘fışkıracak!’ Hesaba göre istavrit, mezgit ve hamside de bolluk olacak. Her ne denli bereketli...

BALIK avı sezonu başlarken deneyimli balıkçıların öngörüsü gerçekleşirse bu sezon denizden adeta palamut ‘fışkıracak!’ Hesaba göre istavrit, mezgit ve hamside de bolluk olacak.

Her ne denli bereketli sezon yaşanacak olsa bile özellikle denetimlerden kaçan denizlerde gezinen gırgırların yasal boyun altındaki balıkları ağlara toplaması ve bunların satılması gelecek adına karamsarlık oluşturuyor.

Karadeniz kökenli meslektaşımız Şükrü Karaman’a göre balıkçılığın en önemli sorunlarının başında olan kaçak ve küçük boydaki balık avı bir türlü önlenemiyor. Balık türünün azalmasında büyük rol oynayan yavru boydaki balıkların avlanmasına, satılmasına karşı denetimler mutlaka eksiksiz yerine getirilmeli ve kurallara uymayanlara ağır yaptırımlar uygulanmalı.

Bu sezon, balık avındaki olası bereket hem tekne sahiplerini hem de tüketicileri sevindirebilir. Ne var ki kaçak ve kural dışı avlanmaya göz yumulursa gelecekte bugünkü balığı bile bulamayız. Denizlerden eskiden olduğu gibi balık fışkırması için belli süre ‘nadas’a alınması gündeme gelmiş, ancak tekne sahipleri buna karşı çıkmıştı.

O zaman daha fazla balık, daha fazla gelir için tekne kaptanları aralarındaki ayrık otlarını temizlemeli, yavru balıkların avlanmasına şiddetle karşı koymalı. Kuşkusuz burada en büyük görev Sahil Güvenlik’e düşüyor.

(Denizler böyle de Ergene Nehri nasıl acaba? CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, bir grup partili ile Ergene Nehri’nde balık tutacak. Zehir akan nehirde balık olur mu, göreceğiz!)


ERDOĞAN, SAY'A TAZİYEDE BULUNDU
FAZIL Say Bodrum’da annesini toprağa verdikten sonra 12 konserlik bir turne için gittiği Tokyo’da Instagram hesabından yaptığı “Bunların hiçbirini yazmak istemezdim” başlıklı yazıda “Sosyal medyada çıkan tartışma ve yorumlar sonsuz mertebede inciticidir, kin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 270 Okunma Tek ses, tek nefes… ‘İstanbul Parlamentosu’nun seçimlerinde ‘demokrasi’ yoktu 17 Nisan 2024 | 300 Okunma Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 144 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma Sıcaklık rekorları hayra alamet değil 11 Nisan 2024 | 112 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar