Danıştay’dan ‘gölet’ için örnek karar

BAHÇEŞEHİR-Ispartakule ve Boğazköy halkının ellerinden alınan spor ve park kamu alanları için sürdürdükleri mücadelede haklılıkları bir kez daha Danıştay 13. Daire Mahkemesi’nce...

BAHÇEŞEHİR-Ispartakule ve Boğazköy halkının ellerinden alınan spor ve park kamu alanları için sürdürdükleri mücadelede haklılıkları bir kez daha Danıştay 13. Daire Mahkemesi’nce onandı.

2015’te Bahçeşehir Gölet’te Türkiye’de en üst karar mercii olan Danıştay’ın verdiği “Şehircilik ilkelerine aykırı ve kamu yararı gözetmediği” özetiyle belirtilen karara; Başakşehir Belediyesi ve ihaleyi alan inşaat şirketi itiraz etmişti.

Sonrasında da itiraza yanıt bile gelmeden inşaatların yapımına ve dükkan satışına devam edilmiş, Danıştay’ın inşaatların yürütmesinin durdurulması kararını yerine getirilmemişti.

Hatta o dönem Başakşehir Belediye Başkanı bugün İBB Başkanı olan Mevlüt Uysal hakkında Küçükçekmece Savcılığı’na, görevini yerine getirmediği ve görevini kötüye kullandığı yönünde Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut ve Başakşehir CHP Meclis Üyesi Mimar Hilal Erbakan’a vekaleten Av. Fuat Ekin tarafından suç duyurusunda bulunulmuş, savcılık dosyası verilmişti.

Aradan geçen 2 yılın ardından Danıştay 13. Daire Mahkemesi tüm üyelerinin oybirliği ile yapılan itirazları reddetti. Böylece bir kez daha inşaatların yürütmesinin durdurulması yönündeki karar onanmış oldu. Esas numarası 2016/2657 olan kararda “Yürütmenin durdurulması kararının kaldırılması istemli dilekçede ileri sürülen nedenler, Dairemizce verilen 09.04.2015 tarih ve 29321 sayılı Resmi Gazete’de ilan edilen dava konusu ihale işleminin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin kararın kaldırılmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden ‘İstemin reddine’, 22.05.2018 tarihinde oybirliği ile karar verildi” demektedir.

Karabulut dün yaptığı açıklamada, “İnşaatlar sürerse Danıştay kararı bu kez de uygulanmaz ise kanunları uygulamayan görevliler hakkında görevi kötüye kullanma ve bölge halkının kaybettiği haklarından dolayı tazminat davaları açılacaktır” dedi.

Bahçeşehir’deki gölet rant savaşları karşısında, İBB Başkanı, Av. Mevlüt Uysal ne diyecektir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’de durum nedir 28 Mart 2024 | 358 Okunma Emeklinin gözü bankalarda 27 Mart 2024 | 127 Okunma Emekli aylıkları niye düşük... Reform kaçınılmaz 26 Mart 2024 | 186 Okunma 1980-ANAP / 1994-REFAH 22 Mart 2024 | 334 Okunma Akşener’in hesabı nedir 21 Mart 2024 | 769 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar