Daha iyi bir Türkiye için A’dan Z’ye yargı reformu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in bugünkü (09.02.2022)’’ Daha iyi bir Türkiye için A’dan Z’ye yargı reformu‘’ başlıklı yazısı.

Daha İyi Yargı Derneği, Türk yargısının sorunlarını ve kök sebeplerini tespit etmek, evrensel kabul gören çözümler oluşturmak ve bu çözümler üzerinde toplumsal mutabakat sağlamak amacı ile Av. Mehmet Gün liderliğinde, bir grup hukukçu ve akademisyen tarafından 2014 yılında kurulmuş, siyaseten tarafsız bir sivil toplum kuruluşu.

Türkiye’nin hukuk, demokrasi ve ekonomi sorunlarının temelinde yatan kök sebebin yargı sorunu olduğuna, bu sorunun hukukun üstünlüğü sorunu ile iç içe geçtiğine ve hepsinin çözümünün yargıda olduğuna inanan Daha İyi Yargı Derneği, Türkiye’nin uluslararası rekabet gücünü, dünya ekonomisinden aldığı payı ve toplumsal refahı kalıcı şekilde artırmanın, hukukun üstünlüğü ve kaliteli yargı ile mümkün olduğu inancıyla çalışıyor.

Çalışmalarında önce Türkiye’nin bir ‘orta demokrasi’ sorunu olduğunu tespit eden Daha İyi Yargı Derneği, bu konuda dernek çalışma grubunun katkıları ile hazırlanan kapsamlı ve ayrıntılı çözüm önerileri, derneğin kurucu başkanı Av. Mehmet Gün’ün kaleminden “Türkiye’nin Orta Demokrasi Sorunları ve Çözüm Yolu: Yargı, Hesapverirlik ve Temsilde Adalet” adı ile kitap olarak yayınlandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP belediyelerinin sayısı artınca sendikalar yarışta 01 Mayıs 2024 | 108 Okunma Yunanlar bayram ediyor 30 Nisan 2024 | 283 Okunma Kamudaki ihmallerden dolayı ölümle sonuçlanan ilk dava sonuçlandı... Çorlu tren kazası kararı herkesten övgü aldı 26 Nisan 2024 | 913 Okunma Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 39 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 51 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar