Çocuklarını koruyamayan devlet

SON zamanlarda, küçük çocuklarla ilgili istismar, kaçırılma, öldürülme haberleri, gündemi işgal etmeye başladı. Yeni bir durum değil zaman zaman bu içerikli haberler ortaya çıkıyor. Kısa...

SON zamanlarda, küçük çocuklarla ilgili istismar, kaçırılma, öldürülme haberleri, gündemi işgal etmeye başladı.

Yeni bir durum değil zaman zaman bu içerikli haberler ortaya çıkıyor. Kısa sürede gündemden çıkıyor ama artık saklanamayacak bir gerçek olarak toplumsal vicdanı örseliyor.

Devlet yetkilileri, her çocuk istismarında ‘kimyasal hadım’dan, ‘idam cezası’nı geri getirmeye kadar çareleri dillendiriyorlar da ortada sadra şifa bir çare yok!

Çocukların sapıklardan korunması için hangi tedbirlerin alındığı/alınacağı konusunda kamuoyuna tatmin edici bir açıklamada bulunulmuyor.

Kripto bir cemaatin devlete sızmış elemanları amansız takipler sonucunda başarıyla yakalanıyor, içeri atılıyor, sokaklarda küçücük sabiler,
ağzından salyalar akarak gezen sapıklardan korunamıyor. Her güne bir kadın cinayeti düşüyor. Kadınlarımızı ve çocuklarımızı koruyamayacaksak, bu aileler ne yapacak?

Çünkü, küçücük çocuklar, kadınlar kendilerini koruyamıyorlar.

Son yıllardaki çocuk istismarlarının bir envanterini çıkarıp yayınlamak ve gerekli tedbirleri açıklamak gerekiyor.

Lafla çocuk istismarlarının önüne geçmek mümkün değil...

Eylül’ü, Leyla’yı koruyamayacaksak, söyleyecek söz yok artık.


AMSTERDAM'DAN ADALAR'A ÖRNEK
KOLAYIMIZA gelen yasaklamak. Adalarda faytonlara koşulan atlar eziyet çekiyorsa, çözüm bu atlar için modern ahırlar yapmak. Bu belediyelere çok büyük maliyet getirmez. Bir de faytoncuları eğitmek ve onlara otantik kıyafet giydirmek gerekiyor. Eğitim, adabı muaşeret ve tarih üzerine olmalı. Bu adalara gelen turistlere de ilginç gelir.



...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Genel Başkan Özgür Özel’in talimatı niye dinlenmiyor: Malvarlığı listeleri neden açıklanmaz 16 Nisan 2024 | 139 Okunma Türk Eğitim Vakfı, 56 yılda 286 bin burslu öğrenci okuttu! Siz de okutmak ister misiniz? 12 Nisan 2024 | 20 Okunma Sıcaklık rekorları hayra alamet değil 11 Nisan 2024 | 112 Okunma Burhan Özfatura’dan uyarılar: (2) Dürüst ol, ani karar verme 10 Nisan 2024 | 109 Okunma Burhan Özfatura’dan başkanlara dersler: Sadakat değil liyakat 09 Nisan 2024 | 94 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar