CHP yönetimi de Ekrem İmamoğlu’nun elini tutuyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer'in bugünkü (12.04.2022)''CHP yönetimi de Ekrem İmamoğlu’nun elini tutuyor'' başlıklı yazısı.

‘İBB CHP Grup Seçimleri çetin geçecek (10 Nisan)’ demiştik. Önceki gün yapılan toplantıda yaşanan ‘zorluklar’ gündeme geldi. Bize anlatılan ayrıntıları aktarmak isteriz.

Ekrem İmamoğlu konuşmasında 2023 seçimine odaklanalım dedi ve mevcut grup yönetiminden ve imar komisyonundan ‘memnun’ olduğunu vurguladı esasında. Hatta “bir futbol takımının oyuncularının 2-3 yılda birbirlerine alıştıklarını” vurguladı. Mansur Yavaş’ın, ulaşım zamlarının 45 dakikalık bir zaman dilimi için indirim uygulamasının kendisini zora soktuğunu, bir mesajla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na iletmesini açıklaması da ilginçti.

İmamoğlu, organların değişmesini istemedi ancak 8 kişilik grup yönetiminden 5’inin değişmesi de şaşırtıcı oldu.

AKP’li ve CHP’li meclis üyelerinin ‘abi’ dedikleri Doğan Tekel’in seçilememesi de... Bir üye telefonda “Acaba çok önemli bir İBB mülkiyetinin satışına kamu yararına karşı durduğu için olabilir mi?” dedi.

İMAR KOMİSYONU YERİNDE

İmar Komisyonu ise değişmedi, aynı kaldı; aday bile çıkmadı! Demek ki herkes memnun... İki dönemdir Büyükşehir’de İmar Komisyonu’nda görev yapan, Ulus’ta ünlü arsa ile ilgili iş takipçiliğinden ötürü adı ‘muameleci’ye çıkan Sebahattin Öztürk’ün üçüncü kez seçilmesi nedeniyle kendisini kutlayanların çıkması hayret uyandırdı.

Bu arada, İstanbul seçimlerinde CHP’nin listelerinden seçilen HDP’li İBB meclis üyeleri, grup seçimlerini protesto ederek katılmadılar. Seçimde tek bir temsilcileri vardı, var olan sorunlar ile ilgili İmamoğlu ile özel konuştu ve İmamoğlu kendisine salı gününe randevu verdi. İlginç bir olay daha oldu; grup başkan vekili seçiminde, ilk kez grup başkan vekili adayının oyları Tüzük’e aykırı olarak açıklanmadı. Tek aday mevcut grup başkan vekili Doğan Subaşı’ydı. Anlatanlara göre, kendisi birinci ve ikinci çıkan seçilenlerden daha az oy almış; hatta 20 oy da boş çıkmış. Bunun ‘siyasi okuması’, CHP’li üyelerin kendisine ‘güvenoyu’ vermemesi imiş. İmamoğlu karşıtları bir yorum daha yapıyorlar. “İmamoğlu’nun CHP grubunda ağırlığı olmadığı ortaya çıktı. Hatta bazı üyeler İmamoğlu için kendi grubunda kazan da gel demek istediler. Atamalarda örgüt ve liyakat dikkate alınmazsa ilk fırsatta siyaseten ‘fatura’ çıkartılır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sorunları ortak kutlamaları ayrı 25 Nisan 2024 | 21 Okunma Bir yolculuğun başlangıcı... Özgün mirası korumak 24 Nisan 2024 | 50 Okunma İstanbul ve Ankara’da su fiyatları indirilmeli 23 Nisan 2024 | 47 Okunma Emekli-emekçiye soğuk duş 19 Nisan 2024 | 511 Okunma CHP grubu savaşa hazır… Başkan yardımcılıklarına ‘temiz siyasetçi’ aranıyor 18 Nisan 2024 | 302 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar